Sport

Președintele din Superliga care și-a amanetat mașina pentru a da prime jucătorilor: discurs tensionat cu fanii

Superliga continuă să ne surprindă! După ce au existat mai multe surprize de-a lungul timpului, acum a venit momentul să vă prezentăm numele și povestea președintelui din primul eșalon din România care și-a amanetat mașina pentru a da prime jucătorilor.
15.05.2024 | 11:09
Presedintele din Superliga care sia amanetat masina pentru a da prime jucatorilor discurs tensionat cu fanii
Președintele din Superliga care și-a amanetat mașina pentru a da prime jucătorilor: discurs tensionat cu fanii // Foto Sportpictures
ADVERTISEMENT

Claudiu Tudor, președintele Petrolului, a recurs la un gest extrem, în disperarea de a scăpa echipa de la retrogradare. Petrolul a avut un parcurs sinusiodal în acest sezon, în care s-a bătut la play-off și a sfârșit prin a tremura pentru retrogradare, reușind să se salveze matematic abia în penultima etapă.

Echipa are datorii mari și caută sprijinul autorităților

Ploieștenii formează una dintre echipele cu cele mai mari probleme financiare, susținându-se din drepturi tv, încasări din bilete și câțiva sponsori, în condițiile în care nu sunt susținuți deloc de autoritățile locale și nici nu au un patron.

ADVERTISEMENT

Plini de datorii la stat, dar și la jucători, întârzierile financiare de două-trei luni fiind o obișnuință la echipă, petroliștii și-au mărturisit constant nemulțumirea vizavi de situația financiară și de lipsa sprijinului.

De teama retrogradării, la meciul cu Oțelul, din penultima etapă, câștigat cu 2-1, președintele clubului, Claudiu Tudor, a recurs la un gest extrem. Și-a amanetat mașina, un Audi A8, pentru a obține un împrumut, din care să promită o recompensă financiară jucătorilor.

ADVERTISEMENT

„Mi-am amanetat mașina ca să dau primă cu Oțelul”

A dezvăluit chiar el într-un dialog tensionat cu unul dintre fani. “Câte salarii am luat eu în ultimele 7 luni tot atâtea să iei și tu… Vino și ajută echipa asta, muncește fără bani bagă-ți banii aici. Eu mi-am amanetat mașina ca să dau primă la meciul cu Oțelul, vino la băieți când își cer salariul, că nu este nimeni la poartă să preia echipa asta. Nu interesează pe nimeni să bage milioane la fotbal în Prahova…pe nimeni…. Te rog mâine la orice oră vrei vino că te angajez la club în orice poziție vrei, să muncești, să vezi ce ușor se ține o echipă în Liga 1”, i-a răspuns Claudiu Tudor, unui fan, care l-a acuzat că echipa are un management prost.

Postura președintelui Petrolului nu este deloc nouă. Claudiu Tudor, fost jucător al echipei, are o situație financiară relativ prosperă, și a împrumutat de mai mai multe ori clubul cu bani, în situații critice.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat și în liga secundă, când Petrolul a pierdut sprijinul Veolia, dar și în prima divizie, atât în sezonul trecut, cât și în cel actual, el recuperându-și bani, din tranșele drepturilor tv.

Claudiu Tudor FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Claudiu Tudor / FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Vânzarea jucătorilor ar fi o sursă importantă de venit

Petrolul a reușit să termine sezonul pe locul 11, dar va pierde câțiva jucători importanți în această vară. Jair și Meijers și-au terminat contractile și au refuzat prelungirea lor, Musi se întoarce la FCSB, iar Irobiso în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Clubul are interdicție la transferuri, dar a reușit să-l convingă pe Gicu Grozav să rămână la echipă și a semnat prelungirea angajamentelor cu Papp și Seto Takayuki. O posibilă sursă de bani ar fi vânzarea unor jucători, cei mai bine cotați fiind acum Zima, Doua, Huja și Țicu.

 

ADVERTISEMENT