Fotbal intern

Președintele FCSB, Valeriu Argăseală, rămâne POET și în plină izolare cauzată de coronavirus. Iată… dovada! A reușit… „hattrick-ul”! Citește strofa de marţi

31.03.2020 | 15:14
ADVERTISEMENT

Valeriu Argăseală, președintele lui FCSB, are, pe lângă fotbal, și altă pasiune. Versurile, poezia! În 2017 a publicat chiar un volum cu 40 de creații originale, intitulat „Suflete reci. Cu mult mai singuri decât ieri”.

Președintele FCSB Valeriu Argăseală rămâne un suflet poetic și în plină izolare cauzată de ucigătorul coronavirus Covid-19. Avem… dovada! A reușit… „hattrick-ul”! UPDATE

UPDATE 31 martie, ora 19.01: Președintele FCSB își continuă evoluția eficace pe terenul poeziei: a marcat pe facebook al treilea gol… adică a treia strofă din poezia sa „Timpul”, pe care FANATIK v-o prezintă, așa cum a făcut și cu primele două.

ADVERTISEMENT

„Minutele” în care Valeriu Argăseală a „înscris” sunt ușor… interschimbabile, este vorba de strofa a doua și a treia, care, de fapt, sunt… viceversa cronologic, dar ceea ce este important rămâne creația sa poetică în totalitatea ei.

„Avem timp din belșug să vedem
Noi cei care de timp ne plângeam
Cum fugeam,refuzând să cădem
Sub povara pe care-o duceam”

Președintele FCSB, Valeriu Argăseală,, a reușit... „hattrick-ul”! Și nu se oprește aici! Continuarea, pe contul său de facebook, în fiecare noapte după ora 0:00. Cereți-i... prietenia!
Președintele FCSB, Valeriu Argăseală,, a reușit… „hattrick-ul”! Și nu se oprește aici! Continuarea, pe contul său de facebook, în fiecare noapte după ora 0:00.

Și, după ce ați citit versurile atemporale din poezia „Timpul”, vă dezvăluim o știre de ultimă oră, în exclusivitate: Valeriu Argăseală va posta în continuare din creația sa literară în fiecare noapte după ora 0:00,  pe contul său de facebook. Așadar, dacă vreți să vă delectați în continuare cu stihurile sale, trimiteți-i o cerere de prietenie și urmăriți-l… live!

ADVERTISEMENT

De ce compune poezii Valeriu Argăseală? Iată ce a explicat, chiar în exclusivitate pentru FANATIK, președintele FCSB despre versurile sale:

  • „Este forma prin care mă relaxez cel mai bine și prin care îmi pot lămuri chiar eu unele teme majore din viață. Și care, cu siguranță, va urma! Deocamdată, în situația asta cumplită de luptă pentru supraviețuire cu coronavirusul ăsta devastator, în fiecare noapte, după miezul nopții, pentru că, nu-i așa?, noaptea este un sfetnic bun”
ADVERTISEMENT

UPDATE 31 martie, ora 01:04: Iată că Valeriu Argăseală se ține de cuvânt! Așa cum promitea duminică, 29 martie, președintele FCSB a revenit pe facebook cu o nouă versificare, luni spre marți noaptea, în jurul orei 00:32:

„Avem timp să privim către noi
Dinspre cei carene-au tot privit,
Și putem să vedem cât de goi
Am rămas când de greu ne-am lovit”

Președintele FCSB Valeriu Argăseală rămâne un suflet poetic și în plină izolare cauzată de ucigătorul coronavirus Covid-19. Avem... dovada! Chiar... recidiva! Din 31 martie! Cum am mai scris: așteptăm continuarea! Cât ține izolarea de pandemie! Sursa foto: facebook
Președintele FCSB Valeriu Argăseală rămâne un suflet poetic și în plină izolare cauzată de ucigătorul coronavirus Covid-19. Avem… dovada! Chiar… recidiva! Din 31 martie! Cum am mai scris: așteptăm continuarea! Sursa foto: facebook

Așteptăm „hattrick-ul”, domnule președinte!


Acum, în plină perioadă de criză generată de teribila pandemie de coronavirus Covid-19, când fotbalul este doar o amintire frumoasă oricât de urât ni se părea în urmă cu vreo lună, poetul din Valeriu Argăseală a izbucnit cu forța dată, probabil și de izolarea îndelungată la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Nu este nici urmă de ironie atunci când afirmăm că talentul de versificare al președintelui de la FCSB este real, dovadă fiind și ultima postare a domniei sale pe facebook.

Unde a dezvăluit ultimele sale stihuri și a făcut promisiunea să „Scriu câte o strofă, să rămân zilnic activ, chiar dacă sunt în izolare”. Și încheie cu gândul care ne obsedează acum pe toți: „Să fim bine cu toții”. Iar strofa zile sună astfel:

„Și mai trece o zi peste noi,
Cum mai multe pe rând au apus,
Speriați de perfidul război
Nu vedem că din zile s-au dus”

Iată dovada indubitabilă a talentului poetic al lui Valeriu Argăseală. Așteptăm continuarea în următoarele zile de izolare la domiciliu!. Sursa foto: facebook
Iată dovada indubitabilă a talentului poetic al lui Valeriu Argăseală. Așteptăm continuarea!. Sursa foto: facebook

În așteptarea zilei și strofei de mâine, vă reamintim una dintre poeziile lui Valeriu Argăseală care se potrivește foarte bine lumii fotbalului, cu specificația obligatorie „din alte vremuri”… Titlu ei este edificator: „Am vrut să fiu milionar”. Poate cineva să nege o astfel de dorință fără să mintă?!

Aş vrea de azi să fiu milionar,
Să merg doar la cămaşă şi costum,
Să nu am viața zilnic un coşmar,
Iar lumea să mă judece postum.

Când ies pe stradă vreau să-mi e bine,
Să nu mă sperie nimic şi niciodată,
De mult tânjesc la ceea ce mă ține,
În lumea cu o linişte furată.

Când mă trezesc de mâine altul sunt,
Nu îl mai vreau pe cel ce e normal,
Vreau să am altă viață pe Pământ,
Să nu mai fiu un simplu om banal”….

Continuarea poezie o găsiți AICI! Lectură plăcută!

  • 64 de ani a împlinit Valeriu Argăseală pe 14 august 2019
  • 10 ani are Valeriu Argăseală în funcția de președinte al clubului FCSB, fost Steaua până în decembrie 2016
ADVERTISEMENT