Fotbal international

Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, suspectat de deturnare de fonduri! A folosit banii jucătorilor

24.07.2018 | 09:57
Presedintele Federatiei Spaniole de Fotbal suspectat de deturnare de fonduri A folosit banii jucatorilor
ADVERTISEMENT

Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, este suspectat de deturnare de fonduri. Postul Cadena Ser spune că el ar fi folosit bani ai Asociaţiei fotbaliştilor spanioli (AFE), al cărei preşedinte a fost în 2015, pentru a-şi plăti unele lucrări făcute la casa locuinţa lui.

Preşedintele Centrului naţional de formare a antrenorilor, Miguel Angel Galan, a depus o plângere în acest sens împotriva lui Luis Rubiales, iar poliția spaniolă a deschis o anchetă pentru a cerceta acest caz.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal neagă deturnarea de fonduri

Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a negat deturnarea de fonduri în scopuri private și a menționat că banii au fost folosiți pentru proiectul construirii Casei Fotbalului. Liderul fotbalului spaniol va trebui să compară în fața unui tribuna din Valencia la 12 septembrie.

Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, este suspectat de deturnare de fonduri
Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, este suspectat de deturnare de fonduri

Luis Rubiales a câștigat alegerile pentru președinția derației spaniole în luna mai, după un scandal cu contracandidatul său, Juan Luis Larrea.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației Spaniole de Fotbal a decis demiterea selecționerului Julen Lopetegui, cu doar două zile înainte de începerea Campionatului Mondial din Rusia, după ce tehnicianul anunțase că după turneul final va merge la Real Madrid.

Conform presei spaniole, Sergio Ramos a fost cel mai vehement contestatar al acestei decizii. Căpitanul lui Real Madrid i-ar fi reproșat președintelui federației că prin decizia sa, atmosfera din cadrul lotului a avut de suferit iar echipa a fost destabilizată de schimbarea de pe banca tehnică. Mai mult, Ramos chiar a sărit sa-l lovească pe Rubiales, dar intervenția lui Gerard Pique a dus la calmarea spiritelor.

ADVERTISEMENT