Fotbal international

Președintele FIFA îi răspunde lui Carlos Tevez: ”Nu am făcut presiuni ca meciul River – Boca să se joace”

Autori: Traian Terzian, Valeriu Tache | 26.11.2018 | 09:58
Gianni Infantino i-a răspuns lui Carlos Tevez după acuzațiile de la meciul River - Boca

Președintele FIFA, Gianni Infantino, i-a răspuns lui Carlos Tevez, care afirmase că oficialii forului mondial au făcut presiuni ca partida din manșa retur a finalei Copei Libertadores, River – Boca, să se dispute deși nu se întruneau condițiile de securitate. Omul numărul 1 de la FIFA a negat aceste zvonuri și a spus că deciziile sunt luate de conducătorii forului suprem din America de Sud.

”Astea nu sunt condiții să jucăm partida. Haideți să nu greșim! Suntem dispuși să jucăm, dar nu în aceste condiții. Președinții FIFA și Conmebol (n.r. – confederaţia sud-americane de fotbal) ne obligă să jucăm, dar nu ne oferă condiții. E dificil să joci așa. În fine, vedem ce va fi. Sigur că fanii lui Boca sunt furioși”, a spus Tevez după incidentele de la meciul retur în care autocarul celor de la Boca Juniors a fost atacat de fanii formației rivale, iar câțiva jucători au fost răniți.

Fanii echipei River Plate s-au luptat și cu forțele de ordine înaintea meciului cu Boca Juniors
Fanii echipei River Plate s-au luptat și cu forțele de ordine înaintea meciului cu Boca Juniors

Președintele FIFA îi răspunde lui Carlos Tevez, după scandalul de la River – Boca: ”Nu am amenințat cu sancțiuni”

”În urma unor zvonuri false apărute țin să precizez că nu m-am implicat în niciun moment ca meciul să se joace. Nu am amenințat pe nimeni cu sancțiuni disciplinare încazul în care partide nu se joacă. Toate deciziile legate de această întâlnire sunt în responsabilitatea celor de la Conmebol și nu a FIFA”, a afirmat președintele Gianni Infantino pentru publicația argentiniană La Nacion, ca răspuns la declarația lui Carlos Tevez cu privire la amânarea finalei River – Boca.

Manșa retur a finalei Copei Libertadores dintre echipele argentiniene River Plate și Boca Juniors ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, dar a fost amânată pentru 24 de ore din cauza incidentelor care au dus la rănirea unor jucători de la Boca. În cele din urmă partida nu s-a jucat nici duminică, deoarece nu întrunea condițiile de disputare. Președintele Conmebol, Alejandro Dominguez, a anunțat că o decizie cu privire la data la care se va juca meciul va fi anunțată marți. În tur, cele două formații au terminat la egalitate, scor 2-2.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!