Fotbal international

Președintele FIFA, sfidat în tribune la Germania – Japonia. Ministrul de interne s-a așezat cu banderola “One Love” lângă Infantino. Foto

Gianni Infantino, președintele FIFA, întâmpinat la tribuna oficială cu banderola "One Love" de către ministrul de Interne al Germaniei la meciul cu Japonia.
23.11.2022 | 18:06
Presedintele FIFA sfidat in tribune la Germania  Japonia Ministrul de interne sa asezat cu banderola One Love langa Infantino Foto
FIFA a interzis echipelor să poarte banderola One Love la meciurile din Qatar, unde homosexualitatea e pedepsită cu închisoarea. Sursă foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

Jucătorii Germaniei au protestat ținându-se cu mâna la gură, după ce FIFA a interzis purtarea banderolei “One Love”, iar gestul lor a fost susținut chiar și în tribune de către un membru important al Guvernului.

Nancy Faeser, ministrul de interne al Germaniei, i-a dat peste nas lui Gianni Infatino

Ministrul de interne al Germaniei, Nancy Faeser, a apărut la tribuna oficială cu banderola “One Love” pe braț. Oficialul german s-a așezat chiar lângă Gianni Infantino. Cei doi s-au salutat respectuos însă nu au discutat deloc pe tot parcursul meciului.

ADVERTISEMENT
Gianni Infantino și ministrul de Interne al Germaniei la meciul cu Japonia
Gianni Infantino și ministrul de Interne al Germaniei la meciul cu Japonia

Președintele FIFA a fost criticat pentru decizia de a interzice purtarea banderolei la Campionatul Mondial din Qatar, decizie contestată de multe federații importante din Europa și nu numai.

Forul internațional a amenințat că țările care vor intra pe teren cu banderola, vor fi amendate și jucătorii vor fi avertizanți cu cartonaș galben.

ADVERTISEMENT

Jucătorii Germaniei au protestat și ei în startul meciului: „Împreună cu alte națiuni vrem să ne fie auzită vocea”

Naționala Germaniei a protest în startul partidei cu Japonia. La poza de grup, jucătorii au apărut cu palma la gură, în semn de protest pentru interzicerea banderolei “One Love”.

Federația Germană de Fotbal a explicat acest gest printr-un comunicat oficial: „Am vrut să folosim banderola de căpitan pentru a susține valorile pe care naționala Germaniei le apreciază: diversitate și respect mutual. Împreună cu alte națiuni vrem să ne fie auzită vocea”.

ADVERTISEMENT

De altfel, Neuer declara înainte de startul turneului final că vrea să poarte banderola. Căpitanul Germaniei a fost verificat insistent de arbitri pentru a se asigura că portarul nu are o a doua banderolă pe braț cu însemnele curcubeului, care promovează toleranța.

„Noi avem susţinerea responsabililor federaţiei noastre în frunte cu preşedintele şi nu ne temem de posibile consecinţe”, a spus portarul lui Bayern Munchen înainte de startul Mondialului din Qatar.

ADVERTISEMENT

Naționala Belgiei a fost chiar obligată să își schimbe cel de-al doilea echipament, deoarece avea inscripționat mesajul ”Love” inserat undeva în zona gulerului.

ADVERTISEMENT
Tags: