ADVERTISEMENT
Sporturi

Președintele FR Gimnastică și-a stabilit obiectivele: ”Vrem medalii la JO 2024”

Autor: Traian Terzian | 20.10.2020 | 14:13
Președintele FR Gimnastică și-a stabilit obiectivele: ”Vrem medalii la JO 2024”
Președintele Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, și-a stabilit obiectivele la doar trei luni de la preluarea funcției

Președintele Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, și-a stabilit obiectivele la doar trei luni de la preluarea funcției.

ADVERTISEMENT

Noul șef al gimnasticii românești are 22 de ani de experiență în management, a practicat timp de 18 ani gimnastica ritmică și apoi a fost pe rând antrenor și arbitru național și internațional.

”Au fost trei luni extrem de intense. Mă așteptam la un ritm foarte susținut pentru că am demarat o serie de audituri pe mai multe direcții. Este un challenge”, a declarat Carmencita Constantin.

ADVERTISEMENT

Obiectivele noului președinte al FR Gimnastică

După ce a câștigat alegerile, ea nu s-a arătat deranjată de valul de contestații cu privire la faptul că nu vine din lumea gimnasticii și este mai mult un om de afaceri: ”Mi-au dovedit că lumea cunoaște puțin ceea ce se întâmplă pe plan internațional. Am realizat că cele mai puternice federații din lume sunt conduse de oameni din business, ceea ce mi-a dat încredere și curaj să fac acest pas”.

”După acest audit vom fi în măsură să creionăm formulele în care ne vom pregăti pentru calificarea din 2022 și pentru participarea cu speranțe mult ridicate pentru Jocurile Olimpice din 2024, acolo de unde vrem să venim cu medalii”, este obiectivul noului președinte al FR Gimnastică.

ADVERTISEMENT

Unul dintre antrenorii de la Centrul Național de la Deva este multipla campioană Gina Gogean, care pregătește o grupă de fete pentru viitorul gimnasticii: ”Sunt ca și mama lor, așa și trebuie să fim, un antrenor trebuie să îndeplinească mai multe calități… și de părinte și de psiholog și de antrenor în același timp și de prieten”.

”Traversăm un moment mai greu, dar trebuie să fim optimiști, trebuie să sperăm, să avem încredere, să avem răbdare cu acești copii, să îi ajutăm. Toată echipa trebuie să se adune și să aibă același scop, același vis, pentru că și eu ca antrenor am visul meu să ajungem cât mai sus”, a mai spus Gina Gogean.

ADVERTISEMENT

Președintele COSR, Mihai Covaliu, o susține pe noua conducătoare a gimnasticii românești, deși recunoaște că acest sport nu trece printr-un moment bun: ”Știm unde suntem, dar foarte important cum plecăm pentru 2024, pentru că acestea este principalul obiectiv în momentul de față.

Mă bucur pentru doamna Carmencita că începe să atragă în nucleul federației specialiștii de care are nevoie pentru a îndeplini toate aceste obiective”, a afirmat Mihai Covaliu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!