News

Președintele Franței, pălmuit în timp ce saluta mulțimea. Două persoane au fost reținute. Video

Emmanuel Macron s-a ales cu o palmă peste față în timp ce făcea o baie de mulțime. Două persoane au fost reținute de polițiști.
08.06.2021 | 17:50
Presedintele Frantei palmuit in timp ce saluta multimea Doua persoane au fost retinute Video
ADVERTISEMENT

Șeful statului francezse afla într-o vizită în regiunea Drome din sud-estul Franței. Incidentul s-a petrecut după ce Macron s-a gândit să coboare din mașină pentru a saluta oamenii.

Liderul de la Élysée se pregătea să plece, după ce vizitase un liceu. Presa franceză anunță că două persoane au fost reținute.

ADVERTISEMENT

Președintele Franței, pălmuit în timp ce saluta mulțimea. Două persoane au fost reținute. Video

 

Incidentul a fost surprins de camerele video și a ajuns rapid în mediul online. În imagini se poate vedea liderul francez s-a apropiat de mulțimea adunată în spatele unui gard de protecție.

El a vrut să salute oamenii, dar un bărbat l-a lovit cu palma peste față. Individul purta ochelari, mască de protecție și a strigat „Jos cu Macronia!” („A Bas La Macronie”), înainte de să-l lovească pe președinte.

ADVERTISEMENT

Gărzile de corp au intervenit rapid și l-au evacuat pe Macron. Agresorul a fost și el imobilizat.

Palatul Élysée a confimat informațiile. Totuși, motivele pentru care bărbatul a recurs la acest gest sunt încă necunoscute. Pe unele înregistrări se poate auzi că acesta striga „Montjoie Saint Denis”, strigătul de luptă al armatelor franceze din vremea în care țara încă era monarhie.

În plus, presa franceză transmite că două persoane au fost reținute. Oamenii sunt acuzați de „violență intenționată împotriva unei persoane care deține autoritate publică.”

ADVERTISEMENT

În urma acestui incident, premierul francez a reacționat pe rețelele de socializare: „democrația nu înseamnă niciodată violență, agresiune verbală și cu atât mai puțin fizică,” a scris pe Twitter Jean Castex.

Emmanuel și Brigitte Macron s-au vaccinat împotriva Covid-19

La sfârșitul lunii mai, cuplul prezidențial francez s-a vaccinat împotriva Covid-19. Ambii parteneri au fost confirmați cu virusul în luna decembrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

„La fel ca mine și Brigitte, ca 25 de milioane de francezi deja, mergeți să vă vaccinați! Pentru a ne proteja, pentru a-i proteja pe cei dragi,” a îndemnat șeful statului pe Twitter.

Mesajul în preceda pe un altul în care anunța, simplu, să s-a vaccinat. La 29 mai, în Franța s-a dat liber la vaccinare pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT