Sport

Președintele FRH, Alexandru Dedu, precizări după numirea noului selecționer: “Nu eu l-am impus pe Robert Licu. El NU a fost validat în Consiliu”. EXCLUSIV

16.01.2020 | 19:19
Presedintele FRH Alexandru Dedu precizari dupa numirea noului selectioner Nu eu lam impus pe Robert Licu El NU a fost validat in Consiliu EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Consiliul de Administraţie al FRH l-a validat ca selecţioner pe Bogdan Burcea, însă a fost surprinzătoare şi cooptarea în staff a lui Robert Licu, despre care s-a scris că va avea responsabilităţi egale cu noul selecţioner. Practic, vom avea un cuplu de antrenori la naţională. Au apărut informaţii conform cărora Robert Licu a fost propus de preşedintele FRH, însă Alexandru Dedu a ţinut să clarifice lucrurile pentru FANATIK şi a spus că fostul antrenor al Rapidului nu a fost încă validat de Consiliul de Administraţie. 

Președintele FRH, Alexandru Dedu, precizări după numirea noului selecționer: “Niciodată nu am propus selecţionerului un om în staff”

Preşedintele FRH a dorit să facă anumite precizări privind ceea ce s-a întâmplat în Consiliul de Administraţie şi a vorbit pentru FANATIK despre numirea noului selecţioner: “Am văzut că au apărut informaţii că eu l-aş fi propus pe Robert Licu în staff-ul selecţionerului Bogdan Burcea. Niciodată nu s-a întâmplat ca eu să propun selecţionerului un om în staff sau cu cine să plece la muncă. 

ADVERTISEMENT

L-am rugat pe domnul Burcea să îmi dea ieri seara un nume pentru postul de antrenor secund pentru că azi (n.r. joi) s-a întrunit Consiliul de Administraţie. Nu am primit niciun răspuns şi astăzi l-am rugat din nou să mă anunţe. El l-a nominalizat în cele din urmă pe Robert Licu, alegere care mi s-a părut surprinzătoare”, a spus Dedu.

“Robert Licu nu a fost validat în Consiliul de Administraţie”

Alexandru Dedu a declarat că Robert Licu nu a fost încă validat în Consiliu şi că situaţia ar trebui să se rezolve zilele următoare: “Robert Licu nu a fost validat în Consiliul de Administraţie, însă cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla zilele următoare prin mail. În ceea ce priveşte forma de colaborare a celor doi, pot să facă cum vor ei. Eu nu am avut nicio legătură cu această nominalizare, inţiativa fiind a domnului Burcea”, a spus Dedu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fiind întrebat de posibilitatea de a avea un cuplu de antrenori, preşedintele FRH ne-a declarat: “S-a mai întâmplat şi la suedezi cu succes, însă nu am avut nimic de spus în această privinţă. Ei doi ştiu cel mai bine modul în care vor colabora la echipa naţională şi pe mine nu mă deranjează dacă vor să îşi împartă responsabilităţile în mod egal. Este pur şi simplu relaţia pe care cei doi aleg să o aibă”, a spus Dedu.

Burcea nu a semnat contractul cu FRH: “Actele se vor semna săptămâna viitoare”

Bogdan Burcea nu a semnat încă un contract şi nu este în mod oficial selecţionerul României: “Actele se vor semna, cel mai probabil săptămâna viitoare, iar contractul noului selecţioner este scandent pe 31 decembrie”, a precizat Alexandru Dedu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Obiectivul noului staff este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă misiunea se anunţă foarte dificilă în condiţiile în care turneul preolimpic va avea loc la Podgorica şi România va trebui să obţină unul dintre primele două locuri într-o grupă cu Norvegia, Muntenegru şi Kazahstan.

Tomas Ryde a fost demis de la cârma naţionalei României de Comisia Tehnică întrunită la începutul săptămânii trecute şi care a analizat prestaţia “tricolorelor” la Campionatul Mondial de handbal din Japonia.

ADVERTISEMENT
  • 12 este locul ocupat de România la CM de handbal
  • 31 decembrie 2020 este data la care expiră contractul lui Burcea la naţională

 

 

ADVERTISEMENT