News

Președintele Klaus Iohannis îi critică pe românii care nu se vaccinează: „Avem arma și nu o folosim”

Klaus Iohannis îi critică pe românii care nu s-au imunizat împotriva noului coronavirus
27.09.2021 | 21:35
Presedintele Klaus Iohannis ii critica pe romanii care nu se vaccineaza Avem arma si nu o folosim
ADVERTISEMENT

Președintele a precizat că românii au oportunitatea de a se vaccina, dar aleg să nu facă acest lucru.

El a mai spus și că nu ne-am mai fi regăsit în situația curentă dacă procentul vaccinaților ar fi fost unul mult mai mare față de cel al acelora care au decis să nu se imunizeze împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Declarațiile președintelui despre persoanele care aleg să nu se vaccineze

Klaus Iohannis a declarat că Uniunea Europeană a sprijinit țara noastră în ceea ce privește vaccinul și i-a acordat mulțumiri președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care se află într-o vizită la București.

Liderul României a explicat faptul că la noi în țară sunt mulți români care nu s-a vaccinat, deși aceștia au avut nu numai ocazia, dar și mijloacele necesare pentru a face acest lucru.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele a lansat o critică pentru cei care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

El a spus că toate aceste restricții care trebuie puse în aplicare acum nu ar mai fi avut loc dacă imunizarea în masă ar fi fost un obiectiv atins.

ADVERTISEMENT

„La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat, dar e păcat că sunt așa puțini.(..) Doze am fi avut și noi.

Și dacă ne-am fi vaccinat cu toții, n-ar fi trebuit să mai purtăm mască, să avem concerte”, a precizat președintele României.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, întrevedere cu Florin Cîțu pentru campania de vaccinare

De asemenea, Klaus Iohannis a informat că va avea discuții serioase cu premierul Florin Cîțu despre campania de vaccinare și, mai mult decât atât, pentru ca aceasta să fie din nou funcțională și să arate rezultate.

Președintele a subliniat faptul că avem armele împotriva noului coronavirus, dar oamenii nu le folosesc, el făcând referire la vaccinare.

„Ce i-a făcut pe mulți să fie reticenți, vom vedea. Împreună cu premierul ne vom întâlni chiar săptămâna asta pentru a repune pe roate campania de vaccinare. Avem arma și nu o folosim.

Nu este păcat să stăm cu atâția bolnavi, când am putea să terminăm foarte repede această fază acută a pandemiei?”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă comune pe care a avut-o cu premierul Florin Cîțu și Ursula von der Leyen.

ADVERTISEMENT