Fotbal international

Preşedintele Josep Bartomeu, dictator la Barcelona! A cerut două demisii în cel mai scurt timp!

08.04.2020 | 16:28
Presedintele Josep Bartomeu dictator la Barcelona A cerut doua demisii in cel mai scurt timp
ADVERTISEMENT

Barcelona s-a transformat în locul unde se adună toate furtunile în fotbal, în plină perioadă de pandemie care a pus Spania în genunchi, inclusiv capitala Cataloniei.

Josep Bartomeu, un Iago pe Nou Camp

Presa catalană e pur şi simplu uluită şi nu mai reuşeşte să găsească răspuns cum de s-a ajuns la această situaţie, când altădată Nou Camp era locul cel mai linişitit din lume.

ADVERTISEMENT

Şi totul pare a ţine de ambiţiile nemăsurate ale preşedintelui Josep Bartomeu, un personaj care în ultima perioadă şi-a arătat din plin colţii şi care nu a ezitat, pentru ca el să iasă bine, să îi discrediteze şi pe jucători, în frunte cu starul Lionel Messi.

S-a folosit de unii oameni din club

Sunt multe episoadele în care preşedintele Barcelonei a jucat la perfecţie rolul de Iago, începând de la scoaterea din schemă a antrenorului Ernesto Valverde în prima lună a acestui an, când complice cu anumite persoane din club, a răspândit zvonul că jucătorii nu l-au mai vrut pe tehnician şi au decis să o lase mai moale cu jocul până va fi schimbat.

ADVERTISEMENT

Declaraţia a plecat din gura lui Eric Abidal, fost jucător blaugrana şi acum secretar al clubului şi Messia avut o reacţie virulentă la această minciună, care avea scopul să pună jucătorii în lumină proastă.

A provocat şi scandalul cu refuzul jucătorilor de a li se reduce salariile

A urmat povestea cu reducerea salariilor pe timp de pandemie, tot din club răzbătând informaţia că greii echipei, în frunte cu Messi, nu acceptă. Realitatea a fost că jucătorii au spus da fără ezitare la o reducere drastică, de 70 la sută.

ADVERTISEMENT

Acum scandalul se mută la nivel de conducere administrativă. Motivând că nu mai are încredere în ei Bartomeu a cerut demisia a doi membri din consiliul de conducere.

Emil Rousaud a avut curajul să îi ceară demisia

Primul este unul dintre vicepreşedinţi, Emila Rousaud, venit doar de trei luni, dar care a avut curajul să îi ceară lui Bartomeu demisia, după ce s-a aflat că acesta a angajat firma 13 Ventures, pentru a răspândi în mediul social reacţii favorabile preşedintelui şi cât mai defăimătoare la adresa duşmanilor săi, inclusiv a jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Al doilea este trezorierul clubului, al patrulea vicepreşedinte, Enrique Tombas. Deja alte cinci persoane din consiliu au fost înlăturate de lichidatorul de vicepreşedinţi: javier Faus, Susana Monje, Carles Vilarrubi, Manuel Arroyo şi Jordi Mestre.

ADVERTISEMENT