News

Președintele Klaus Iohannis a decis în cazul revocării lui Tudorel Toader: “Nu pot semna acte fără o evaluare”

18.04.2019 | 14:28
Presedintele Klaus Iohannis a vorbit despre remanierea anuntata de premierul Viorica Dancila

Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție după ce premierul României, Viorica Dăncilă a anunțat o nouă remaniere guvernamentală. Prim-ministrul a trimis deja la Cotroceni lista cu miniștrii remaniați din Guvernul României.

Klaus Iohannis a vorbit despre remanierea guvernamentală: PSD întărește atacul asupra justiției

”Prima mea impresie e că această remaniere guvernamentală se face ca lucrurile să meargă mai prost. E o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice. Am vorbit cu doamna premier și i-am zis că îi voi comunica un răspuns până la începutul săptămânii viitoare.

Lucrurile încep să capete un contur trist. PSD pregătește o remaniere guvernamentală care vrea să întărească asaltul asupra justiției și acest lucru nu e de bun augur.

Klaus Iohannis a spus ca PSD intareste asaltul asupra justitiei, prin remaniere

”Eu nu pot semna niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri guvernamentale”

Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru în definitiv este constituțional decizia premierului sau în cazul demisiei este decizia ministrului. Eu nu pot semna niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri guvernamentale. Voi face clarificări la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Iohannis.

Președintele a fost întrebat dacă a discutat cu ministrul remaniat al Justiției, Tudorel Toader. El a spus că nici nu a discutat și nici nu intenționează să discute. ”Nici nu am discutat, nici nu intenționez să discut”, a răspuns Klaus Iohannis.

Recent remaniat de premierul Viorica Dăncilă, la solicitarea PSD, Tudorel Toader spune că este mulțumit de activitatea sa la Ministerul Justiției, chiar dacă „nu poți mulțumi pe toată lumea”.

Tudor Toader a precizat că în întâlnirea pe care a avut-o cu Viorica Dăncilă miercuri seară, premierul i-a spus că nu-i poate cere să-și dea demisia, ci să aprecieze el asupra situației. „Premierul mi-a spus ieri, textual: Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciați, vă gândiți și mâine ne întâlnim și îmi comunicați”, a spus Toader.

Ministrul a precizat însă că, la momentul discuției, cererea de revocare în ceea ce-l privește nu era trimisă la Cotroceni. „Sigur, demisia mea a rămas fără obiect dacă a fost trimisă cererea (de revocare-n.r.) la Cotroceni”, a comentat el.