ADVERTISEMENT
News

Președintele Klaus Iohannis, anunț ferm! ”Mă voi vaccina public pe 15 ianuarie”

Autor: Alexandru Năstase | 12.01.2021 | 18:37
Președintele Klaus Iohannis, anunț ferm! ”Mă voi vaccina public pe 15 ianuarie”
Klaus Iohannis a anunțat data la care se vaccinează. Sursa foto - hepta.ro

Președintele Klaus Iohannis a făcut un anunț ferm despre ziua în care se va vaccina. Șeful statului a explicat că a ales să se imunizeze în etapa a doua a campaniei. 

ADVERTISEMENT

De altfel, atunci când a fost chestionat dacă nu cumva crede că prin faptul că nu s-a vaccinat a sporit neîncrederea în vaccinare, acesta nu a ezitat o clipă.

”Dimpotrivă, decizia a fost să fie vaccinat tot personalul medical și acest lucru se întâmplă. Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față.

Președintele Klaus Iohannis, anunț ferm despre vaccinare

Ar fi fost probabil mesajul greșit. Dar vineri, 15 ianuarie, începe etapa a doua de vaccinare în care e prevăzută vaccinarea personalului din învăţământ, a persoanelor peste 65 de ani, cu boli cronice, dar şi Administraţia Prezidenţială, Guvernul, etc.

ADVERTISEMENT

Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie, a spus Klaus Iohannis.

De remarcat că reprezentanții Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au anunţat între timp că alte 15.257 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Numărul total a trecut în acest moment de 140.000. În acelaşi interval, au fost raportate 56 de reacţii adverse, comune şi minore, iar o alta este în curs de investigare.

ADVERTISEMENT

Numărul de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020) este de 484 de reacţii comune şi minore.

Dintre acestea, 193 sunt reacţii locale cu durere la locul injectării; 291 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!