News

Preşedintele Klaus Iohannis, despre valul patru al pandemiei: „România trebuie să fie pregătită să îi facă față”

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații despre valul patru al pandemiei.
28.07.2021 | 20:49
Preşedintele Klaus Iohannis, despre valul patru al pandemiei: „România trebuie să fie pregătită să îi facă față”
Preşedintele Klaus Iohannis, despre valul patru al pandemiei. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Șeful statului a atras atenția asupra faptului că mai multe țări se confruntă deja cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus, iar în aceste condiții, țara noastră trebuie să fie pregătită să îi facă față.

Mai mult, Klaus Iohannis a precizat că pandemia este departe de a se fi terminat, iar românii trebuie să fie solidari pentru a putea scăpa de această criză sanitară prin care trecem.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Klaus Iohannis, declarații despre valul patru al pandemiei

De asemenea, șeful statului a precizat că încă sunt victime provocate de infecția cu coronavirus, chiar dacă numărul de cazuri zilnice rămâne unul mic.

„Acest virus continuă să facă victime, deși ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut al cazurilor de infectare. Pandemia nu s-a încheiat.

ADVERTISEMENT

Vedem așa numitul val patru în mai multe țări și România trebuie să fie pregătită pentru a-i face față”, a spus președintele.

Președintele a insistat că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne singura soluție pentru a opri pandemia, iar orice persoană în plus contează.

„Cea mai simplă soluție rămâne vaccinarea, pentru că efectele benefice sunt certe și demonstrate. Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea acestei grave crize sanitare”, a mai spus președintele.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, laude pentru personalul medical

Președintele a ținut să le mulțumească tuturor celor care au luptat în linia întâi cu virusul și au făcut sacrificii pentru acest lucru.

„Sănătatea zilei de azi e cu atât mai mare cu cât eforturile dvs, ale personalului medical, au fost intensificate la maximum în contextul pandemei. Acum 18 luni nimeni nu era pregătit pentru criză sanitară fără precedent.

V-ați făcut datoria cu profesionalism, cu dăruire, cu grijă și dragoste față de oamenii aflați în suferință”, a spus președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

„Ați fost primii în contact cu pacienții Covid-19. Meritați respectul nostru. Mulți și-au pierdut viața și le onorăm amintirea”, a mai declarat acesta, după premierea ambulanțierilor români, de Ziua Națională a Ambulanței.

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat și cât de importantă este reformarea din sistemul medical din România.

„Reformarea domeniului sănătății, unul dintre cele mai greu încercate în această perioadă dramatică. O criză este un test de unitate.

ADVERTISEMENT

Lupta cu acest virus agresiv ne-a pus și în fața altei lupte, cea cu dezinformarea, cu stigmatizarea, inclusiv a personalului medical.

Scopul acelora care răspândesc dezinformări este de a slăbi solidaritatea națiunii noastre. Să fim solidari în fața pandemiei și să mergem mai departe împreună”, a afirmat președintele.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri