News

Președintele Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: ”Vaccinarea ne poate reuni cu cei dragi”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Ziua Românilor de Pretutindeni.
30.05.2021 | 14:18
Presedintele Klaus Iohannis mesaj de Ziua Romanilor de Pretutindeni Vaccinarea ne poate reuni cu cei dragi
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a transmis, în cursul zilei de duminică, un mesaj pentru conaționalii din afara granițelor, de Ziua Românilor de Pretutindeni. Șeful statului le-a mulțumit celor care au dat dovadă solidaritate faţă de cei rămaşi în ţară.

Ziua românilor de pretutindeni este sărbătorită, începând din 2015, în ultima duminică a lunii mai. În perioada 2007-2014, evenimentul a fost marcat în fiecare an, la 30 noiembrie, de Ziua Sfântului Andrei.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, care este sărbătorită în ultima duminică din luna mai. În contextul pandemiei de Covid-19, liderul de la Cotroceni afirmă că vaccinarea este o cale prin care multe dintre familiile de români despărțite de pandemie se pot reuni, odată cu revenirea la normalitate.

”Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă şi de cei dragi şi ştim cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecţie.

ADVERTISEMENT

Vă mulţumesc tuturor pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă şi solidaritatea pe care aţi manifestat-o faţă de cei rămaşi în ţară”, a transmis președintele, duminică.

Iohannis: ”Vaccinarea ne poate reuni cu cei dragi”

În mesajul său, președintele aminteşte că în timpul crizei sanitare, mulți români au fost despărții de cei dragi. El spune că vaccinarea oferă posibilitatea de a pune capăt pandemiei.

ADVERTISEMENT

”Multe alte familii au fost însă despărţite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei şi să ne reluăm toate activităţile în siguranţă, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi.

Depăşirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post- pandemice.

ADVERTISEMENT

Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiţii masive în toate domeniile, ţara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare şi reforme.

Avem nevoie de talentul şi competenţa tuturor românilor pentru a clădi împreună o ţară prosperă, care oferă oportunităţi şi şanse reale tuturor, o ţară în care concetăţenii noştri plecaţi peste graniţe să revină cu bucurie”, a mai spus Iohannis.

ADVERTISEMENT