News

Președintele Klaus Iohannis, mesaj pentru credincioșii care sărbătoresc pe 12 aprilie Paștele catolic VIDEO

11.04.2020 | 14:58
Presedintele Klaus Iohannis mesaj pentru credinciosii care sarbatoresc pe 12 aprilie Pastele catolic VIDEO
ADVERTISEMENT

Duminică, 12 aprilie, peste un milion de credincioși romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici sărbătoresc Paștele Catolic, ocazie cu care președintele României, Klaus Iohannis, a ținut să le transmită un mesaj, prin intermediul unei înregistrări video publicate în mediul online. Totodată, gândurile șefului statului se îndreaptă și spre cetățenii care prăznuiesc Duminica Floriilor, ziua ce marchează intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim și vestește venirea Paștelui.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru români, cu ocazia Paștelui catolic și a Duminicii Floriilor

În videoclipul dat publicității prin intermediul canalului de Youtube al Administrației Prezidențiale, președintele ne îndeamnă să păstrăm distanța față de toți cei dragi, pe care ne-am fi dorit să-i avem alături în aceste momente speciale. Numai printr-un astfel de sacrificiu le putem proteja sănătatea, având în vedere că răspândirea noului tip de coronavirus este din ce în ce mai agresivă.

ADVERTISEMENT

Puterea credinței noastre ne unește sufletește și ne dă speranța că, în curând, vom putea fi împreună din nou”, amintește Klaus Iohannis, în debutul mesajului său, adresând apoi cele mai călduroase urări tuturor credincioșilor din țara noastră.

Mesajul președintelui cu ocazia Paștelui Catolic și a Duminicii Floriilor

Credincioșilor romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici le doresc să primească Învierea Domnului cu sănătate, pace sufletească, speranță și grijă față de semeni! Chiar dacă aceste Sfinte Sărbători ne găsesc departe de cei pe care ni i-am dori alături, puterea credinței noastre ne unește sufletește și ne dă speranța că, în curând, vom putea fi împreună din nou.

ADVERTISEMENT

Vreau să transmit cele mai călduroase urări și credincioșilor ortodocși, greco-catolici, armeni și cultelor neoprotestante care celebrează în această duminică Floriile, sărbătoarea smereniei și iubirii.

Fie ca sărbătorile pascale să ne aducă tuturor alinare și puterea de a trece cu bine peste orice provocări. Sunt convins că uniți și încrezători în viitor vom ieși întăriți din această grea încercare. Cristos a înviat! Frohe Ostern! Kellemes Húsvéti Ünnepeket!“, a transmis Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Președintele a reluat astfel apelul lansat zilele trecute, la sfârșitul vizitei efectuate la  Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), când îi îndemna pe români să-i urmeze exemplul și să petreacă Sărbătorile Pascale acasă. În caz contrar, riscăm ca epidemia de coronavirus să dureze luni întregi.

Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum, duminică. Și pot să vă spun ce o să fac: o să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm Lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă.

ADVERTISEMENT

Vom fi acasă, vom urmări Liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga. Asta vă aștept, dragi români, să faceți cu toții. Este greu, ne cade greu. De obicei, de Paști ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieșim afară.

De data aceasta nu se poate. Este foarte, foarte important să respectăm și acum, de Sfintele Sărbători, regulile impuse de autorități, fiindcă dacă acum scăpăm din mână această epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav și să fie grav pentru foarte multă lume.

Așadar, dragi români, vă rog să respectați în continuare indicațiile autorităților, pentru ca după aceea să ajungem cât reușim de repede în faza în care și la noi se poate discuta despre măsuri de relaxare”, a transmis șeful statului în urmă cu trei zile.

ADVERTISEMENT