News

Preşedintele Klaus Iohannis, singurul fără mască într-o poză alături de toţi liderii ţărilor UE! Fotografia a devenit virală

21.07.2020 | 17:07
Presedintele Klaus Iohannis singurul fara masca intro poza alaturi de toti liderii tarilor UE Fotografia a devenit virala
ADVERTISEMENT

Preşedintele Klaus Iohannis a participat în ultimele patru zile la negocierile dintre statele Uniunii Europene de la Bruxelles pentru pactul istoric de salvare a economiei post-COVID-19. După negocieri dure, România a obţinut o sumă importantă, 80 de miliarde de euro.

Însă, mass-media internaţională l-au surprins de mai multe ori pe preşedintele României fără mască, în timp ce dialoga cu alţi lideri europeni care toţi purtau masca de protecţie pentru a evita răspândirea COVID-19.

ADVERTISEMENT

În mai multe fotografii, Klaus Iohannis apare în interior la discuţii cu omologii săi fără a purta nicio mască de protecţie, asta în condiţiile în care Angela Merkel şi Emmanuel Macron au purtat aproape tot timpul masca de protecţie pe faţă.

Preşedintele Klaus Iohannis, singurul fără mască într-o poză alături de toţi liderii ţărilor UE!

În spaţiile interioare din Belgia, purtarea măştii în spaţiile interioare este obligatorie începând cu data de 11 iulie. Însă, nu este şi cazul în Consiliul European de la Bruxelles, unde au avut loc discuţiile pentru stabilirea bugetului.

ADVERTISEMENT

Liderii europeni nu au fost obligaţi să poarte masca, însă în discuţiile apropiate dintre ei, majoritatea au purtat masca şi au renunţat la ea doar când erau la prezidiu sau când erau aşezaţi la locul lor de la masă.

Însă, Klaus Iohannis nu a purtat masca nici în discuţiile apropiate cu ceilalţi lideri politici, în mai multe fotografii fiind singurul lider de stat care nu poartă mască de protecţie.

ADVERTISEMENT
Preşedintele Klaus Iohannis, singurul fără mască într-o poză alături de toţi liderii ţărilor UE! Fotografia a devenit virală.
Preşedintele Klaus Iohannis, singurul fără mască într-o poză alături de toţi liderii ţărilor UE! Fotografia a devenit virală.

Premierul Bulgariei, atenţionat de Merkel să poarte masca!

Un alt lider politic important din Balcani, Boyko Borisov, premierul Bulgariei, a devenit viral într-o fotografie din cadrul summitului UE. În poză, Angela Merkel este surprinsă în timp ce îi spune liderului bulgar cum să poarte corect masca, acesta râzând.

Angela Merkel şi Boyko Borisov, premierul Bulgariei

După patru zile şi patru nopţi de negocieri liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord privind împărţirea celor 750 de miliarde de euro statelor europene. România a obţinut 80 de miliarde de euro: 

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Iohannis: “Am obținut pentru țara noastră o sumă impresionantă”

“După patru zile și patru nopți de negocieri complicate în Consiliul European, am ajuns în această dimineață la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România. Am obținut pentru țara noastră o sumă impresionantă – 80 miliarde de euro, pe care o vom folosi pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

De asemenea, o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansarea economică. Vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”, a fost mesajul preşedintelui României.

ADVERTISEMENT