News

Președintele Klaus Iohannis, despre alegerile locale: „A fost o victorie majoră a dreptei, epoca PSD trebuie să se încheie”

28.09.2020 | 18:01
Președintele Klaus Iohannis, despre alegerile locale: „A fost o victorie majoră a dreptei, epoca PSD trebuie să se încheie”
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a afirmat că alegerile locale de duminică este o victorie istorică a dreptei, care trebuie  să fie finalizată prin alegerile parlamentare și dialogul între „partidele democratice” care trebuie să formeze o majoritate guvernamentală după alegerile din toamnă.

Totodată, Iohannis a apreciat că epoca PSD trebuie să se încheie pentru ca România să se modernizeze.

ADVERTISEMENT

Iată principalele declarații ale șefului statului:

-„Ieri au avut loc alegerile în condiții speciale. Am văzut o mobilizare exemplară, felicit membrii secțiilor de votare care au făcut posibil votul în condiții de siguranță. Avem un exemplu că atunci când autoritățile acționează cu răspundere, rezultatele se văd.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Geplaatst door Partidul Naţional Liberal op Maandag 28 september 2020

Pentru PNL este un scor istoric. Felicitări, sunteți cel mai mare partid din România, v-ați câștigat credibilitatea prin muncă. Administrațiile liberale de succes sunt modele pe care alegătorii le vor preluate.

ADVERTISEMENT

Este și un semnal clar transmis de cetățeni că doar prin colaborarea formațiunilor de dreapta România are șansa modernizării. Românii vor comunități administrate de lideri competenți. Administrația locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali, precum transparență, integritate, profesionalism.

-Românii au arătat că sunt din ce în ce mai implicați în viața comunităților. Mă bucură participarea în  număr mare a tinerilor la scrutin.

Votul de ieri a fost și un vot de blam la adresa minciunii, stagnării și dezinformării ridicate la politici de stat de către PSD care a pierdut în locuri unde baroni locali se credeau invicibili. Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Încurajez partidele democratice să continue dialogul pentru o echipă guvernamentală.

ADVERTISEMENT

Dragi români mai avem un pas pentru a finaliza acest val de schimbare. Doar când va fi înlăturată majoritatea toxică din Parlament, România va avea premisele să se modernizeze cu adevărat.

Modificarea legii care să asigure alegerea primarilor în două tururi este un pas esențial pentru a asigura o mai mare legitimitate aleșilor locali.

-Îi felicit pe cei care au câștigat mandate, dar nu vor avea o misiune ușoară. Îi îndemn să-și onoreze promsiunile cu onestitate și responsabilitate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri