Fotbal international

Președintele La Liga, avertisment pentru cluburi: „Vor pierde meciul la masa verde”

25.04.2020 | 10:46
Presedintele La Liga avertisment pentru cluburi Vor pierde meciul la masa verde
ADVERTISEMENT

Javier Tebas, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, a reacționat rapid după ce mai multe cluburi din prima ligă ar fi transmis că există posibilitatea să refuze să dispute meciuri oficiale, din cauza pandemiei de coronavirus. Tebas amenință că cine nu va intra pe teren, va pierde partida, conform regulamentelor, cu 0-3.

Spaniolii pregătesc reluarea campionatului

Suspendarea fotbalului, cauzată de pandemia de coronavirus, pare că se apropie de sfârșit, însă conducătorii s-ar putea confrunta cu alte probleme.

ADVERTISEMENT

Publicația spaniolă Sport anunță că oficialii celor de la Barcelona iau în considerare să nu se prezinte la meciuri, chiar și în momentul în care autoritățile vor permite disputarea jocurilor, din dorința de a-i proteja pe jocuri.

La scurt timp de la apariția intenției celor de la Barcelona, Javier Tebas, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, a transmis un avertisment.

ADVERTISEMENT

Dacă, în momentul în care autoritățile vor permite reluarea campionatului, vor exista echipe care vor refuza să joace, formațiile respective își vor pierde meciurile la masa verde, exact așa cum s-ar fi întâmplat și înainte dacă una dintre echipe ar fi refuzat să intre pe teren”, a declarat Javier Tebas.

Declarația lui Javier Tebas vine în contextul în care La Liga riscă pierderi financiare enorme dacă actualul sezon nu va fi încheiat, de aproape un miliard de euro.

ADVERTISEMENT

Toate meciurile din 2020 s-ar putea juca fără spectatori

Spania este una dintre țările europene cel mai afectate de pandemia de coronavirus, cu peste 20.000 de decese, și autoritățile au hotărât păstrarea măsurilor de protecție chiar și după reluarea competițiilor.

Cel mai probabil, toate meciurile din Spania în acest an se vor juca fără spectatori, fanii urmând să revină, dacă situația o va permite, pe stadioane începând cu 2021.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor măsuri luate de autoritățile spaniole, antrenamentele cluburilor din La Liga se vor relua pe 7 mai.

În momentul suspendării campionatului, Barcelona ocupa primul loc în clasamentul din La Liga, la două puncte de rivala Real Madrid.

ADVERTISEMENT
Tags: