Fotbal international

Președintele Ligii Germane vine cu o variantă pentru a salva fotbalul: „Doar așa supraviețuim!”

16.03.2020 | 20:57
Presedintele Ligii Germane vine cu o varianta pentru a salva fotbalul Doar asa supravietuim
ADVERTISEMENT

Christian Seifert, președintele Ligii Germane, vine cu o variantă pentru a salva fotbalul, mai ales din punct de vedere financiar, după ce epidemia de coronavirus s-a extins cu o viteză incredibilă.

Președintele Ligii Germane vine cu o variantă pentru a salva fotbalul

Christian Seifert, președintele Ligii Germane, propune ca meciurile din Bundesliga să se joace cu porțile închise pentru ca formațiile să-și primească banii din drepturile de televizare.

ADVERTISEMENT

„Singura șansă de a mai primi bani din drepturile TV e aceea de a juca având porțile închise într-un viitor cât de cât apropiat. Adică atunci când epidemia de coronavirus o va permite.

Este scenariul cel mai optimist posibil, singura soluție de a supraviețui, întrucât până la disputarea meciurilor cu public va trebui să așteptăm încă multe luni de acum încolo, conform previziunilor”.

ADVERTISEMENT

„Putem să nu mai adunăm echipe în Bundesliga”

Christian Seifert a mai spus că în caz contrar celor spuse de el, Bundesliga riscă să nu mai adune atât de multe echipe pentru un format de 18 echipe:

„Nu mai trebuie să se gândească la o Bundesliga cu 18 sau 20 de echipe, ca-n Anglia sau Spania. În cazul ăsta nu vom mai avea de unde aduna atâtea cluburi profesioniste”.

ADVERTISEMENT

Thiago Alcantara, mesaj dur la adresa federației

Thiago Alcantara, starul lui Bayern Munchen, a avut un mesaj dur la adresa Federației de Fotbal Germane, înainte ca aceștia să ia decizia de a amâna campionatul:

„Pentru cei de la ligă: sunteți iresponsabili! Este o nebunie.

Vă rog să nu va mai jucați și să vă treziți la realitate. Haideți să fim cinstiți, există lucruri mult mai importante decât orice sport”, a fost mesajul postat de Thiago Alcantara pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT
  • 60.000.000 de euro este cota de piață a lui Thiago Alcantara, conform transfermarkt.com