Fotbal international

Președintele lui Angers, reținut pentru acuzațiile de agresiune sexuală: ”Zvonurile circulau în club de ceva vreme”

05.02.2020 | 16:52
Presedintele lui Angers retinut pentru acuzatiile de agresiune sexuala Zvonurile circulau in club de ceva vreme
ADVERTISEMENT

Președintele clubului francez Angers, Said Chabane, a fost reținut pentru acuzațiile de agresiune sexuală care i-au fost aduse de o angajată a grupării din Ligue 1.

Președintele lui Angers, reținut pentru acuzațiile de agresiune sexuală

Conform cotidianului L’Equipe, președintele lui Angers a fost reținut miercuri dimineață la sediul poliţiei judiciare din Angers, după ce o angajată a clubului a depus o plângere împotriva sa la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz, în care ar mai fost identificate de anchetatori încă două posibile victime. Potrivit presei freanceze, o primă plângere a fost depusă la 7 ianuarie, vizând fapte comsie la finalul anului 2019.

Bărbatul acționa fără consimţământul femeilor

”De la deschiderea acestei anchete, acuzaţii grave i-au fost aduse domnului Chabane. Zvonurile circulau în club de ceva vreme”, a declarat procurorul Eric Bouillaud.

ADVERTISEMENT

Potrivit acuzaţiilor, bărbatul în vârstă de 55 de ani se lipea de tinere, le atingea fesele, sânii, părţile intime, fără consimţământul acestora.

Chabane a preluat-o pe Angers în 2011

Născut la Alger şi aflat în Franţa de la vârsta de 23 de ani, Said Chabane este proprietarul clubului din anul 2011, când l-a cumpărat pentru suma de 1,7 milioane de euro. El a reuşit să aducă echipa în Ligue 1 în 2015 şi să o menţină fără probleme în primul eşalon, reuşind şi o calificare în finala Cupei Franţei, în 2017.

ADVERTISEMENT

După disputarea a 23 de etape, Angers ocupă locul 13 în clasamentul din Ligue 1, cu 30 de puncte, dar nu are prea mari emoții pentru salvarea de la retrogradare, fiind mai aproape de poziția a patra, doar șapte puncte, care asigură participarea în cupele europene.

Al doilea caz de agresiune sexuală din Franța în acest an

Acesta este un nou caz de agresiune sexuală în sportul francez, după cel din patinaj. În cartea “Un si long silence”, Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic în proba de perechi, a susţinut că a fost violată de antrenorul său, Gilles Beyer, în perioada 1990-1992

ADVERTISEMENT

Fosta sportivă, acum în vârstă de 44 de ani, a spus că a fost violată de Beyer de mai multe ori în adolescenţă, când avea 15 ani. Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru viol şi agresiuni sexuale asupra minorilor, după dezvăluirile patinatoarei Sarah Abitbol.

ADVERTISEMENT