News

Președintele Lukoil a murit, după ce a căzut de la fereastra spitalului. Bărbatul era internat la Moscova

Șeful consiliului de administrație și prim-vicepreședinte executiv al gigantului petrolier Lukoil a murit după ce a căzut de la fereastra spitalului. Moartea sa poate fi catalogată drept suspectă.
01.09.2022 | 12:08
Presedintele Lukoil a murit dupa ce a cazut de la fereastra spitalului Barbatul era internat la Moscova
Maganov a căzut de la etajul unui spital din Moscova. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ravil Maganov, seful consiliului de administrație și prim-vicepreședinte executiv al gigantului petrolier Lukoil, a murit joi după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, potrivit Reuters.

Președintele Lukoil a murit suspect, într-un spital din Moscova

Compania Lukoil nu a comentat momentan decesul lui Maganov. Maganov a lucrat în Lukoil din 1993, la scurt timp după înființarea companiei, și a supravegheat rafinarea, producția și explorarea acesteia, devenind președinte în 2020. Fratele său Nail este șeful producătorului de petrol rus de dimensiuni medii Tatneft.

ADVERTISEMENT

Ravil Maganov a fost un apropiat al unuia dintre fondatorii lui Lukoil, Vagit Alekperov, potrivit Reuters.

Alekperov, un fost ministru adjunct al petrolului sovietic, a demisionat din funcția de președinte al Lukoil în aprilie, la o săptămână după ce Marea Britanie i-a impus o înghețare a activelor și o interdicție de călătorie ca parte a sancțiunilor pentru acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Alekperov, susținătorul legăturilor Rusia-OPEC, a demisionat din funcție în urmă cu patru luni, atunci când a fost sancționat de Occident pentru legăturile sale apropiate de Vladimir Putin.

Vagit Alekperov, un fost ministru adjunct al petrolului sovietic și un susținător al legăturilor strânse dintre Rusia și OPEC, a demisionat din funcția de președinte al celui de-al doilea mare producător de petrol din Rusia, Lukoil și din consiliul său.

ADVERTISEMENT

Lukoil nu a menționat de ce Alekperov, în vârstă de 71 de ani. Marea Britanie i-a impus acestuia înghețarea activelor și o interdicție de călătorie.

Potrivit Reuters, bărbatul clasat de Forbes drept al 10-lea cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 10,5 miliarde de dolari, a decis să plece după ce a fost sancționat pentru a proteja operațiunile companiei.

ADVERTISEMENT

Câțiva oameni de afaceri ruși, printre care miliardarul Vladimir Yevtushenkov, au părăsit funcțiile de conducere sau au renunțat la controlul companiilor lor după ce au fost sancționați de Occident. Alekperov a fost un susținător ferm al cooperării dintre Rusia și Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol.

ADVERTISEMENT
Tags: