News

Președintele PNL Teleorman, pus sub control judiciar de DNA. Ce acuzații i se aduc lui Eugen Pîrvulescu

Președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, pus sub control judiciar de DNA. FANATIK vă spune ce acuzații i se aduc senatorului
22.07.2021 | 19:15
Presedintele PNL Teleorman pus sub control judiciar de DNA Ce acuzatii i se aduc lui Eugen Pirvulescu
ADVERTISEMENT

Direcția Națională Anticorupție a transmis că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Eugen Pîrvulescu. Politicianul va fi sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Președintele PNL Teleorman este acuzat că a trucat concursul de la Serviciul Județean de Ambulanță. Folosindu-și influența, acesta ar fi intervenit pe lângă membrii comisiei, pentru a obține subiectele.

ADVERTISEMENT

Președintele PNL Teleorman, pus sub control judiciar de DNA. Ce acuzații i se aduc lui Eugen Pîrvulescu

Totodată, procurorii anunță că Eugen Pîrvulescu le-a solicitat membrilor comisiei pentru concursul de la Serviciul Județean de Ambulanță să favorizeze unii candidați, indicați de el, pentru posturile de șofer și asistent medical.

Faptele s-au petrecut în perioada 28 mai – 20 iunie 2021. Procurorii notează că Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman.

ADVERTISEMENT

Acesta le-ar fi solicitat, „în mod repetat, atât direct cât și prin intermediul unei alte persoane, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II”.

Mai mult, „inculpatul le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să favorizeze candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate)”.

ADVERTISEMENT

Ce nu are voie să facă în timpul controlului judiciar

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că perioada controlului judiciar a debutat joi, 22 iulie. Aceasta se va întinde pe 60 de zile.

În acest interval, Eugen Pîrvulescu nu are voie să comunice, pe nicio cale, cu nicio persoană menționată în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

ADVERTISEMENT

Totodată, îi este interzis să se deplaseze la sediul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman.

Senatorului i s-a adus la cunoștință că nerespectarea obligațiilor impuse de controlul judiciar poate duce la înlocuirea acestuia cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Nu este primul contact pe care liderul liberal îl are cu procurorii DNA. În trecut, a fost acuzat că i-ar fi dăruit o mașină unui primar din Teleorman în schimbul atribuirii unor contracte de achiziție publică unor firme controlate de Pîrvulescu.

ADVERTISEMENT
Tags: