ADVERTISEMENT
Fotbal international

Președintele Turciei este supărat pe ancheta derulată de UEFA. Erdogan: „Când unul dintre sportivii lui Macron face salutul militar, nimeni nu spune nimic!”

Autor: Andrei Șchiopu | 07.11.2019 | 15:51
Președintele Turciei este supărat pe ancheta derulată de UEFA. Erdogan: „Când unul dintre sportivii lui Macron face salutul militar, nimeni nu spune nimic!”
Moment controversat la meciul Turciei. Sursă foto: thesun.co.uk

Recep Erdogan, președintele Turciei, nu acceptă ancheta derulată de UEFA, care a pornit împotriva jucătorilor naționalei Turciei, care au făcut un salut militar la goluri, în semn de solidaritate cu militarii plecați să lupte în Siria.

ADVERTISEMENT

Președintele turc, vehement la adresa UEFA: „Ne vom saluta soldații plecați să lupte la fiecare victorie!”

Președintele turc condamnă atitudinea UEFA cu privire la ancheta lansată împotriva jucătorilor naționalei Turciei, după salutul militar pe care l-au făcut la ultimele două partide jucate în grupa de calificare pentru Euro 2020: „Sportivii care ne reprezintă țara în străinătate sunt victimele unei campanii de linșaj, încă de la începutul anchetei împotriva noastră. Ne vom saluta soldații plecați să lupte la fiecare victorie!”

„Când unul din sportivii lui Macron face salutul militar chiar în fața lui, nimeni nu a mai deschis nicio anchetă ”, a continuat Erdogan, făcând referire la un moment petrecut la festivitatea de premieră de la Campionatul Mondial din Rusia, când Antoine Griezmann l-a salutat în stil militar pe Emmanuel Macron, președintele Franței.

Salutul lui Griezmann în fața lui Emmanuel Macron. Sursă foto: l`equipe
Salutul lui Griezmann în fața lui Emmanuel Macron. Sursă foto: l`equipe

Antrenorul turc a oferit o declarație dură după meciul cu Albania

La finalul meciului dintre Turcia și Albania (1-0), Şenol Güneş, selecționerul turc a oferit o declarație foarte dură cu privire la soldații care și-au pierdut viața în Siria și a spus că cei vinovați nu vor scăpa nepedepsiți: „Avem 17 martiri. Allah îi va lovi și mai rău pe cei care i-au ucis. Cei care ne-au terorizat țara vor sfârși înecați în sânge”. „Nimeni nu ar trebui să fie ucis nicăieri în lume. Țara noastră se confrunta cu teroarea de ani de zile”.

ADVERTISEMENT

Cenk Tosun, atacantul lui Everton și autorul golului din meciul cu Albania, a transmis condoleanțe familiilor îndurerate: „Nu știam despre martiri. Am fost foarte supărați în vestiar. Triști. Doamne, ajută-i pe soldații noștri să scape din acest război”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!