News

Președintele Ucrainei cere liderilor mondiali să nu mai exagereze situația cu Rusia. “Nu avem nevoie de această panică”

Președintele Ucrainei le-a transmis liderilor mondiali un mesaj important. Acesta le cere să nu mai exagereze situația cu Rusia, deoarece panica creată destabilizează țara din interior
28.01.2022 | 22:05
Presedintele Ucrainei cere liderilor mondiali sa nu mai exagereze situatia cu Rusia Nu avem nevoie de aceasta panica
ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a trimis liderilor mondiali un mesaj important în ceea ce privește eventualitatea unui război. Acesta le cere să nu mai exagereze situația cu Rusia.

Președintele Ucrainei cere liderilor mondiali să nu mai exagereze situația cu Rusia

Președintele Ucrainei îi roagă pe liderii mondiali să reducă retorica privind amenințarea unui război cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă, care a avut loc vineri, 28 ianuarie, Volodimir Zelenski a declarat că liderii mondiali au exagerat probabilitatea unui război între țara sa și Rusia.

Din punctul lui de vedere, discursul alarmist provoacă panică și destabilizează economia Kievului.

ADVERTISEMENT

“Ei spun că mâine este războiul. Asta înseamnă panică”, a declarat Volodimir Zelenski.

Oficialul a mai precizat că, deși amenințarea este iminentă și constantă, ucrainenii au învățat să trăiască cu ea încă de când Moscova a invadat în 2014.

“Jurnaliștii străini, care au ajuns astăzi la Kiev, au putut să se asigure că pe străzile orașelor noastre pașnice nu există panică, tancuri sau mobilizare. Într-o perioadă atât de dificilă, este foarte important să alegi cuvintele cu grijă.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, astăzi, Ucraina așteaptă de la partenerii săi internaționali asistență de securitate, investiții și consolidarea stabilității economice. Și cel mai important lucru este credința în țara noastră.

Avem nevoie de unitatea poporului și încredere în armata noastră. Suntem convinși că împreună vom păstra pacea și vom forța armele să tacă”, este mesajul postat de Volodimir Zelenski, pe pagina sa oficială de Facebook, în urmă cu puțin timp.

ADVERTISEMENT

Președintele Ucrainei, despre conversația cu Joe Biden

Volodimir Zelenski i-a mulțumit președintelui Statelor Unite ale Americii pentru tot sprijinul.

Totuși, acesta a precizat că acumularea de trupe rusești nu este cu mult mai semnificativă decât ceea ce a văzut el în trecut.

“Sunt președintele Ucrainei, sunt stabilit aici și cred că știu mult mai multe detalii decât orice alt președinte.

Nu există vreo neînțelegere cu președintele Biden. Înțeleg perfect ce se întâmplă în țara mea, așa cum el înțelege perfect ce se întâmplă în Statele Unite.

Nu sunt critic la adresa acestuia”, a declarat președintele Ucrainei.

Toate părțile par să dorească o soluție diplomatică, în ciuda dezacordurilor.

Volodimir Zelensky a spus că este dispus să se întâlnească cu Putin pentru o conversație serioasă și a sugerat ca Biden să creeze o platformă de dialog între Washington, Kiev și Moscova.

ADVERTISEMENT