ADVERTISEMENT
News

Președintele Ucrainei, internat de urgență după ce s-a infectat cu coronavirus

Autor: Adrian Baciu | 12.11.2020 | 10:10
Președintele Ucrainei, internat de urgență după ce s-a infectat cu coronavirus
Președintele Ucrainei, internat de urgență după ce s-a infectat cu coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost internat de urgență la o clinică din Kiev după ce s-a infectat cu coronavirus, iar boala a prezentat forme mai grave.

ADVERTISEMENT

Liderul ucrainean a confirmat faptul că este pozitiv cu SARS-CoV-2 în cursul zilei de luni, 9 noiembrie. Între timp, boala s-a agravat, iar șeful statului a ajuns pe patul de spital.

Până la această oră, biroul prezidenţial de la Kiev nu a fost disponibil pentru a comenta informaţia, informează Fox NEWS.

ADVERTISEMENT

Președintele Ucrainei, internat de urgență după ce s-a infectat cu coronavirus

Cu trei zile înainte de a fi internat, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski spunea, prin intermediul unui site de socializare, că a primit rezultat pozitiv la un test privind coronavirusul.

”Nu există oameni norocoşi pentru care Covid-19 să nu fie un pericol. În pofida tuturor măsurilor, am primit un rezultat pozitiv. Mă simt bine şi iau multe vitamine. Promit să intru în izolare, dar voi continua să lucrez. Voi depăşi această boală, aşa cum fac cei mai mulţi oameni. Va fi bine”, a anunţat Volodimir Zelenski pe Twitter, luni, 9 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Potriviti Fox NEWS, Zelenski este în prezent tratat la clinica de stat Feofania din Kiev, unde a fost amenajată o locație de unde șeful statului să poată lucra.

Șeful biroului lui Zelensko, Andriy Yermak, care fusese și el testat pozitiv pentru coronavirus, a fost internat în același spital, a declarat consilierul său, Mykhailo Podoliak.

ADVERTISEMENT

Soția lui Zelenski, infectată în vară

La mijlocul acestui an, Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, a anunțat că a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Ulterior, aceasta a fost internată într-un spital din orașul Kiev. Medicii spuneau atunci că la prima doamnă s-a dezvoltat pneumonia bilaterală moderată. Din fericire, prima doamnă din Ucraina a trecut cu bine prin boală și s-a vindecat.

Ucraina se confruntă și ea cu o explozie a cazurilor de COVID-19. În urmă cu câteva zile s-a trecut de totalul celor 500.000 de infecții, iar numărul morților este și el extrem de ridicat: peste 9.100 de victime.

ADVERTISEMENT

Recent, Parlamentul Ucrainei a votat impunerea de amenzi pentru persoanele care nu poartă mască în clădirile publice şi în transportul în comun, pe fondul extinderii fulgerătoare a pandemiei de SARS-Cov-2 în Ucraina.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!