News

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere o încetare imediată a focului în partea de est a țării

Volodimir Zelenski cere o încetare imediată a focului în partea de est a Ucrainei. În această regiune situația rămane critică, iar sâmbătă noapte au avut loc mai multe explozii.
20.02.2022 | 17:52
Presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski cere o incetare imediata a focului in partea de est a tarii
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut duminică o încetare imediată a focului în partea de est a țării, într-un mesaj publicat pe Twitter, relatează Reuters.

Confruntările dintre separatiștii pro-ruși și forțele ucrainene s-au intensificat în ultimele zile în această regiune.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski a mai spus că Ucraina sprijină discuțiile de pace în cadrul Grupului de Contact Trilateral, la care participă Ucraina împreună cu Rusia și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), conform Hotnews.

Președintele Ucrainei a cerut încetare imediată a focului în partea de est a țării, într-un mesaj publicat pe Twitter

“Suntem pentru intensificarea procesului de pace. Susținem convocarea imediată a TCG și introducerea imediată a unui regim de liniște”, a spus Zelenski pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Polonia, care deține în prezent președinția Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a declarat duminică că va convoca o sesiune extraordinară a Consiliului Permanent al grupului privind Ucraina, scrie Reuters.

Potrivit unei scrisori postate pe Twitter de Adam Halacinskie, reprezentantul permanent al Poloniei la OSCE, Ucraina și-ar dori ca sesiunea să aibă loc luni, 21 februarie.

ADVERTISEMENT

Macron, convorbire telefonică de aproape două ore cu Vladimir Putin

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi liderul de la Moscova, Vladimir Putin, au discutat, duminică, la telefon, timp de o oră şi 45 de minute. Discuția a fost catalogată drept ultima tentativă de a o opri o invazie a Ucrainei.

Încercarea lui Emmanuel Macron vine în condițiile în care Volodimir Zelenski a criticat Occidentul și a cerut liderilor săi să oprească politica de “împăciuire” a Moscovei în cea mai gravă criză de securitate din Europa din perioada recentă.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Volodimir Zelenski a transmis de mai multe ori că Ucraina sa nu va răspunde provocărilor ruseşti, iar Kievul rămâne pregătit pentru dialogul cu Moscova.

În zona de conflict însă, în Donbas, situația rămane critică, iar sâmbătă noapte au avut loc mai multe explozii.

ADVERTISEMENT
Tags: