Fotbal international

Președintele UEFA anunță pierderi de sute de milioane de euro după amânarea EURO 2020: „E păcat!”

22.03.2020 | 12:43
Presedintele UEFA anunta pierderi de sute de milioane de euro dupa amanarea EURO 2020 E pacat
ADVERTISEMENT

Aleksander Ceferin, președintele UEFA a anunțat pierderi imense din punct de vedere financiar, după ce EURO 2020 a fost amânat cu un an.

Pierderi de sute de milioane de euro după ce Euro 2020 a fost amânat

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a anunțat că vor exista pierderi foarte mari de bani, din cauza amânării Campionatului European din 2020 cu un an.

ADVERTISEMENT

Este clar că pierderile vor fi de sute milioane de euro după amânarea turneului final.

Reprogramarea EURO 2020 are un mare preţ, dar vom face tot ce putem mai bine pentru ca finanţarea vitală pentru fotbalul de bază, fotbalul feminin şi dezvoltarea jocului de fotbal în toate cele 55 de ţări să nu fie afectată.

Principiul care ne-a ghidat în asumarea acestei decizii pentru binele fotbalului european, ca un întreg, a fost deasupra profitului”.

ADVERTISEMENT

„Cred că Uniunea Europeană se poate inspira din abordarea noastră în ceea ce priveşte criza.

Avem o monedă unică şi frontiere deschise în Europa, dar acum, fiecare are o viziune individuală asupra crizei şi adoptă măsuri diferite în loc să aibă o abordare globală, coordonată. E păcat!”, a mai precizat Aleksander Ceferin.

România, una dintre țările gazdă

România se numără printre țările gazdă ale Euro 2021, iar la București se vor organiza patru meciuri, trei din faza grupelor și unul din faza optimilor de finală.

ADVERTISEMENT

În cazul în care selecționata lui Mirel Rădoi va reuși să treacă de barajul cu Islanda și cu învingătoarea din meciul Bulgaria – Ungaria, va disputa două meciuri din faza grupelor pe Arena Națională.

Barajul pentru meciul dintre România și Islanda se va ține pe 4 iunie, dar Ionuț Lupescu avertizează că în cazul în care pandemia va mai continua, nu crede că meciul se va putea ține la acea dată:

ADVERTISEMENT

Nimic nu este important, de altfel, decât sănătatea noastră! Am văzut că se fac previziuni, când se reiau antrenamentele, când reîncep competiţiile, dar nu poţi să faci estimări atâta timp cât nu ştim cât va dura această pandemie.

FIFA are un grup de lucru care colaborează cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii,  la fel şi noi, la UEFA, ţinem legătură cu OMS şi toate deciziile se vor lua în funcţie de recomandările lor”.

ADVERTISEMENT