Fotbal international

Președintele UEFA, necruțător cu echipele care nu renunță la Super Liga Europei: „Unii cred că Pământul este plat”

25.04.2021 | 21:55
Presedintele UEFA necrutator cu echipele care nu renunta la Super Liga Europei Unii cred ca Pamantul este plat
ADVERTISEMENT

Prin vocea președintelui său, slovenul Aleksander Ceferin, UEFA a avertizat cluburile Juventus Torino, Barcelona și Real Madrid, care continuă să susțină Super Liga Europei, competiție ce ar fi trebuit să ia startul în vara acestui an, că vor fi nevoite să suporte din plin consecințele faptelor lor.

De asemenea, nu vor scăpa nepedepsite nici celelalte 9 echipe care inițial au răspuns prezent, chiar dacă între timp au hotărât, la presiunea fanilor, să abandoneze proiectul pus la cale de Florentino Perez.

ADVERTISEMENT

Nu poți să vii cu miliardele și să calci în picioare tradiția. Și-au creat singuri aceste probleme. Nu este în regulă ce au făcut”, a subliniat Ceferin, având, însă, o abordare ceva mai reținută față de cluburile din Premier League, primele care și-au anunțat retragerea.

Președintele UEFA anunță sancțiuni dure pentru susținătoarele Super Ligii Europei

Pentru mine este o diferență clară între cluburile engleze și restul. Ele s-au retras primele, au recunoscut că au făcut o greșeală. Pentru mine sunt trei grupuri: Cele șase cluburi engleze, apoi sunt cele trei (n.r. Atletico, AC Milan și Inter) și apoi cele care cred că pământul este plat și că Super Liga încă există.

ADVERTISEMENT

Însă toată lumea va fi trasă la răspundere. Cum se va întâmpla asta, rămâne de văzut. Nu ne putem preface că nu s-a întâmplat nimic. Nu poți să faci așa ceva și să spui că ai fost pedepsit pentru că te urăște toată lumea.

Nu poți să vii cu miliardele și să calci în picioare tradiția. Și-au creat singuri aceste probleme. Nu este în regulă ce au făcut și vom vedea în următoarele zile ce avem de făcut”, a declarat Aleksander Ceferin pentru Daily Mail, dând, totodată, asigurări că UEFA este dispusă să analizeze din nou propunerile privind noul format al Champions League.

ADVERTISEMENT

Klopp și Guardiola critică noul format al Ligii Campionilor

Concret, începând din sezonul 2024/2025, competiția ar urma să alinieze la start 36 de echipe, în loc de 32, cum se întâmplă acum, iar faza grupelor ar putea fi înlocuită de un minicampionat, fără tur-retur, astfel încât fiecare echipă să dispute câte 10 partide.

Toate aceste schimbări au generat, însă, critici extrem de dure din partea unor nume grele ale fotbalului mondial, precum Jurgen Klopp, Pep Guardiola sau Gundogan.

ADVERTISEMENT

Nu poți pur și simplu să introduci mereu mai multe competiții. Foarte bine că Superliga este suspendată, dar nici noua Ligă a Campionilor nu este grozavă.

UEFA mi-a arătat ideea și am spus că nu-mi place – mai bine joc 6 partide în loc de 10. Nu știu cum vom putea juca atâtea meciuri. Singurii care nu sunt întrebați niciodată sunt antrenorii, jucătorii și suporterii.

UEFA nu ne-a cerut părerea, cum a fost în cazul Superligii. Ei merg pe principiul de a juca cât mai multe meciuri, însă nu este posibil. Care este motivul schimbării formatului Ligii Campionilor? Banii”, a răbufnit deunăzi tehnicianul lui Liverpool.

ADVERTISEMENT