Președintele UEFA schimbă sistemul la Euro din cauza unui meci al României: ”Să nu se mai întâmple așa ceva”

Valeriu Tache    Traian Terzian   
în Tineret Betano
01/07/2019, 13:28
Președintele UEFA schimbă sistemul la Euro din cauza unui meci al României: ”Să nu se mai întâmple așa ceva” GALERIE FOTO
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, vrea să schimbe sistemul la Campionatul European de tineret din cauza meciului România - Franța

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, vrea să schimbe sistemul la Campionatul European de tineret din cauza meciului România – Franța de la actuala ediție. Cele două formații au jucat în ultima întâlnire din faza grupelor, știau care sunt variantele pentru a ajunge ambele în faza semifinalelor, au încheiat 0-0 și au mers braț la braț în careul de ași lăsând pe dinafară Italia.

Președintele UEFA schimbă sistemul la Euro din cauza unui meci al României: ”Este cea mai bună soluție”

”Ne gândeam de ceva vreme să avem 16 echipe la turneul final și vom schimba asta de la ediția viitoare. Aceasta este cea mai bună soluție pentru că ce s-a întâmplat cu Italia nu trebuie să se mai întâmple vreodată”, a declarat președintele UEFA în presa italiană despre sistemul de la Euro de tineret, făcând o referire clară la întâlnirea România – Franța.

România și Franța au încheiat la egalitate, scor 0-0, în ultimul meci din Grupa C și s-a calificat împreună în semifinalele Campionatului European de tineret. Echipa națională a Italiei a fost marea perdantă, deoarece ”squadra azzurra” avea nevoie de o victorie a ”tricolorilor” sau de un succes al francezilor la cel puțin trei goluri pentru a prinde cel mai bun loc secund din faza grupelor.

Ionuț Nedelcearu în duel aerian cu Jean Philippe Mateta în meciul România – Franța de la Euro 2019

Italienii au acuzat de blat echipele României și Franței

Presa italiană a scris că întâlnirea dintre România și Franța a fost blat, deoarece ambele echipe au profitat de pe urma egalului de la Cesena. Și suporterii ”squadrei azzurra” au reacționat pe rețelele de socializare și au acuzat aranjamentul care a lăsat în afara semifinalelor formația pregătită de Luigi Di Biagio. În urma acestui meci, UEFA a luat decizia ca începând din 2021 la turneul final al Europeanului de tineret să participe 16 echipe care vor fi împărțite în patru grupe de câte patru, urmânc ca primele două se acceadă în sferturi de finală.

Reprezentativa de tineret a României a avut o prestație foarte bună la Campionatul European din Italia și San Marino, acolo unde a ajuns până în faza semifinalelor. ”Tricolorii” au câștigat Grupa C cu două victorii (4-1 împotriva Croației și 4-2 cu Anglia) și o remiză (0-0 cu Franța), dar au pierdut în fața Germaniei, scor 2-4, într-un meci în care a condus la pauză cu 2-1.

Închide ×