Fotbal international

Președintele UEFA, supărat din cauza anulării Ligue 1: „Prea devreme! Nu e ideal”

15.05.2020 | 11:00
Presedintele UEFA suparat din cauza anularii Ligue 1 Prea devreme Nu e ideal
ADVERTISEMENT

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a vorbit despre reluarea competițiilor și s-a arătat nemulțumit de anularea Ligue 1, spunând că francezii s-au precipitat și nu au luat decizia ideală.

Președintele UEFA s-a supărat din cauza anulării Ligue 1

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, s-a arătat supărat din cauza anulării Ligue 1 și nu crede că francezii au luat cea mai bună decizie în privința fotbalului: „Opinia mea personală este că aţi anulat sezonul prea devreme….

ADVERTISEMENT

Nu este ideal, pentru că lucrurile se pot îmbunătăţi mult şi toată lumea poate juca, cu excepţia câtorva campionate. Dar, din nou, este o decizie guvernamentală şi ce pot face cluburile, decât să o respecte”.

Avertismentul președintelui UEFA

Aleksander Ceferin avertizează că sezonul trebuie încheiat neapărat: Prioritatea o reprezintă sănătatea suporterilor, jucătorilor şi antrenorilor. Sunt un optimist prin natura mea şi cred că există opţiuni care ne pot permite să reluăm campionatele şi cupele şi să le finalizăm.

ADVERTISEMENT

Este posibil să fim nevoiţi să evoluăm fără spectatori, dar cel mai important lucru cred că este jocul. În vremuri atât de grele, acest lucru ar aduce bucurie oamenilor şi un anumit sentiment de normalitate, chiar dacă meciurile vor putea fi văzute doar la televizor”.

„Este prea devreme pentru a spune că nu vom putea încheia sezonul. Impactul ar fi teribil pentru cluburi şi ligi. Îl putem încheia, însă trebuie să respectăm deciziile autorităţilor şi să aşteptăm permisiunea de a reîncepe să jucăm”.

ADVERTISEMENT

Depinde de momentul în care se va reporni: dacă vom face acest lucru suficient de repede, campionatele şi cupele europene se vor putea disputa în paralel.

Nu există o dată precisă. Explorăm diverse opţiuni pentru a vedea când se pot încheia competiţiile, mereu în funcţie de datele la care se va putea reîncepe să se joace.

ADVERTISEMENT

Consider că este destul de dificil acest lucru, ar avea un impact puternic asupra calendarului sezonului 2020-2021”, a mai spus președintele forului european.

ADVERTISEMENT
Tags: