Fotbal intern

Oficial. Cătălin Straton a semnat cu Dinamo! Primul transfer al ”câinilor”

06.06.2019 | 13:37
Oficial Catalin Straton a semnat cu Dinamo Primul transfer al cainilor

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, ajută și rivalele din Liga 1 Betano. Fostul jucător legendar al Craiovei a povestit că l-a sfătuit pe Cătălin Straton să plece la Dinamo, după ce fostul portar de la Dunărea Călărași l-a sunat să îi dea un sfat.


UPDATE, 6 iunie, ora 13:33 / Portarul Cătălin Straton, care în sezonul trecut a jucat 28 de meciuri pentru Dunărea Călărași, a semnat cu Dinamo București și este primul transfer al ”cîinilor” pentru sezonul viitor. În vârstă de 29 de ani, portarul care se va prezenta la reunirea echipei programată pe 17 iunie, a jucat în cariera sa la formațiile Rapid București, FC Vaslui, CS U Craiova, ACS Poli Timișoara și Dunărea Călărași.


Președintele Universității Craiova a sfătuit un jucător să plece la Dinamo: “Am rămas în relații bune”

Cârțu a declarat că este foarte apropiat de Cătălin Straton și că îl ajută cu sfaturi când jucătorul o cere: “Am primit un telefon de la un fost jucător al meu, i-am recomandat să se ducă la Dinamo. Nu mă feresc, e vorba de Straton. El e un apropiat al meu şi acum înţeleg că Dinamo îl vrea. Mi-a cerut opinia, pentru că am rămas în relaţii bune, are o afinitate pentru mine şi eu pentru el. I-am zis să se ducă”, a spus oficialul oltean la emisiune Digi Sport Special.

Cătălin Straton, în vârstă de 29 de ani, a jucat în stagiunea trecută la Dunărea Călărași. A fost titular în poarta echipei lui Dan Alexa, pe care nu a putut-o ajuta să scape de retrogradare. Înțelegerea dintre cele două părți este scadentă în această vară și poate semna cu Dinamo din postura de jucător liber de contract.

Dinamo are neapărat nevoie de un portar în condițiile în care Mandanda va putea fi greu împrumutat de la Charleroi din cauza salariului destul de mare. În momentul în care încă era antrenor la Dinamo, Mircea Rednic a explicat situația portarului: “Cu Mandanda sunt probleme, pentru că salariul lui este foarte mare şi Charleroi plăteşte mai mult de 70% sau 80%. Nici nu ştiu dacă plătim 2.000 pentru el. Din vară, cei de la Charleroi vor ca noi să plătim 75% din salariul lui şi nu cred că merită. Suntem în discuţii cu câţiva portari din România şi din străinătate”, declarase Mircea Rednic.

Sorin Cârțu, președinte U Craiova
Președintele Universității Craiova a sfătuit un jucător să plece la Dinamo I-am spus să accepte! Nu mă feresc

Cătălin Straton a retrogradat cu ultimele două echipe la care a apărat

Deși este considerat un portar de perspectivă, Cătălin Straton a avut ghinion în ultimele două sezoane. A jucat la ACS Poli Timișoara și Dunărea Călărași, iar ambele echipe au retrogradat din Liga 1 Betano. Jucătorul în vârstă de 29 de ani a mai evoluat la: Rapid, FC Vaslui și Universitatea Craiova.

Președintele Universității Craiova a sfătuit un jucător să plece la Dinamo I-am spus să accepte! Nu mă feresc
Președintele Universității Craiova a sfătuit un jucător să plece la Dinamo I-am spus să accepte! Nu mă feresc! Foto: Man înscrie în poarta lui Straton

Nici la Craiova nu este liniște. Așa cum FANATIK a anunțat, vor avea loc multe mișcări de trupe: Andrei Cristea, Meza Colli, Isaac Donkor sau Nuno Rocha vor pleca de la Universitatea Craiova în acest intersezon.

  • 350.000 de euro este cota lui Cătălin Straton
  • 29 de meciuri a evoluat Straton în sezonul trecut
Tags: