News

Președinția României la Consiliul UE, la final. Ce a spus Viorica Dăncilă la ceremonia de la Ateneul Român. Iohannis a lipsit de la eveniment

12.07.2019 | 20:27
Președinția României la Consiliul UE, la final. Ce a spus Viorica Dăncilă la ceremonia de la Ateneul Român. Iohannis a lipsit de la eveniment
Concertul care punce capăt președinției României la Consiliul UE are loc la Ateneul Român. Sursa foto: Mediafax

După șase luni, România încheie președinția Consiliului Uniunii Europene, iar evenimentul este marcat printr-un concert defășurat la Ateneul Român din Capitală. Mai mulți oficiali, printre care premierul Viorica Dăncilă și miniștrii cabinetului său au luat parte la ceremonie, absent de marcă fiind președintele Klaus Iohannis.

Mesajul Vioricăi Dăncilă, la finalul președinției Consiliului UE

În această seară are loc festivitatea care pune punct mandatului președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Înaintea concertului susținut de Orchestra Română de Tineret, premierul Viorica Dăncilă a ținut un discurs pentru toți cei prezenți, afirmând că țara noastră a militat în această perioadă pentru o Uniune Europeană a tuturor, o structură în care ura și discriminarea nu își au locul.

Am demonstrat că România a abordat acest mandat, înainte de orice, ca pe o misiune în slujba cetăţenilor europeni. Am construit toate acţiunile noastre în jurul conceptului de coeziune. Am lucrat în acest spirit şi am reuşit să obţinem rezultate importante, calitativ şi cantitativ, pentru cetăţenii europeni şi să menţinem unitatea în susţinerea proiectului european. Am consolidat dimensiunea socială a Uniunii Europene pentru că o Europă puternică este a cetăţenilor prosperi cărora le sunt asigurate şi respectate drepturi egale. Am pus în centrul acţiunilor noastre coeziunea pentru că succesul Uniunii Europene este succesul fiecărui stat membru, al fiecărei regiuni, al fiecărei comunităţi. O Europă dezvoltată asigură tuturor oportunităţi egale şi acces neîngrădit la resurse” , a declarat Viorica Dăncilă vineri, la Ateneul Român.

Viorica Dăncilă a ținut un discurs la finalul președinției Consiliului UE. Sursa foto: Digi 24
Viorica Dăncilă a ținut un discurs la finalul președinției Consiliului UE. Sursa foto: Digi 24

România a încheiat 90 de dosare

Totodată, printre realizările României în cele șase luni de președinție a Consiliului Uniunii Europene, șefa Executivului a ținut să amintească de cele 90 de dosare pe care țara noastră le-a dus la bun sfârșit, număr de-a dreptul „impresionant”.

Bilanţul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene este unul impresionant: 90 de dosare închise în primele trei luni de mandat, 84 de concluzii ale Consiliului Uniunii Europene adoptate, numeroase decizii pe care am obţinut consensul. Toate, realizate în aproximativ 2500 de reuniuni. Sunt dosare emblematice pentru proiectul european şi cu rezultate şi impact direct asupra vieţii cetăţenilor europeni în domenii importante: social, energetic, economico-financiar, digital, mediu şi schimbări climatice, agricultură, valori şi libertăţi europene, combaterea dezinformării. De la cele mai simple până la cele mai complexe, acestea au implicaţii în viaţa noastră de zi cu zi şi contribuie la evoluţia societăţii europene” , a mai spus Dăncilă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri