Sport

Presiune pe CSA Steaua înainte de barajul de promovare: ”Nicio echipă din Liga 1 nu are condițiile lor”

14.05.2021 | 12:43
Presiune pe CSA Steaua inainte de barajul de promovare Nicio echipa din Liga 1 nu are conditiile lor
CSA Steaua este aproape de calificarea în finala barajului de promovare în Liga 2, iar presiunea este una uriașă pe elevii lui Daniel Oprița. Sursă foto: csasteaua.ro
ADVERTISEMENT

CSA Steaua este aproape de calificarea în finala barajului de promovare în Liga 2, iar presiunea este una uriașă pe elevii lui Daniel Oprița.

Clubul Armatei a câștigat în deplasare partida tur cu Mostiștea Ulmu, scor 2-0, și este favorită la accederea în finala barajului, acolo unde poate da peste FCSB 2.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua este clubul cu cel mai mare buget la nivel de Liga 3 şi are ca obiectiv ca în doi ani să ajungă pe scena primei divizii a fotbalului românesc.

CSA Steaua, pusă sub presiunea înaintea bajului de promovare

Deși are șanse reale să se lupte pentru promovarea în Liga 2, antrenorul formației Metaloglobus, Gabriel Manu, a pus presiune pe jucătorii de CSA Steaua înaintea barajului din al treilea eșalon și a afirmat că ”roș-albaștrii” ar fi trebuit să câștige mult mai clar seria din care au făcut parte.

ADVERTISEMENT

”Cred că Liga 2 va fi și în sezonul viitor foarte, foarte interesantă. Vor fi echipe cu bugete foarte mari, cu tradiție, care își vor dori să reintre în Liga 1. Anul viitor, va fi mult mai greu să te bați cu aceste echipe pentru promovare.

Nu știu dacă Steaua va putea promova din punct de vedere juridic. Eu am jucat câteva meciuri amicale cu Steaua în perioada de pregătire. E o echipă bună. La ce buget și condiții are, Oprița trebuia să aibă 20 de puncte în fața tuturor!”, a declarat Manu pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Condiții de Liga 1 la clubul Armatei

Tehnicianul de la Metaloglobus, care în sezonul viitor ar putea să-i aibă adversari pe cei de la CSA Steaua, a menționat faptul că jucătorii lui Daniel Oprița beneficiază de condiții care nu se găsesc la multe formații din Liga 1.

”Nu vorbesc rău despre Daniel, pe care îl respect și îl apreciez pentru ce face acolo, dar cred că nicio echipă din Liga 1 nu are condițiile pe care le are el acolo. Mă refer la terenuri de antrenament. Eu n-aveam teren de iarbă să fac zi de zi antrenament pe el.

ADVERTISEMENT

Oprița putea alege pe ce teren de iarbă să facă antrenament. În perioada de iarnă, au teren sintetic, nu-i deranjează nimeni. Au condiții de refacere incredibile la CSA Steaua. Sunt condiții mult peste ce înseamnă în Liga 1”, a spus Gabriel Manu.

Mostiștea Ulmu se prezintă la retur

CSA Steaua a reușit să obțină victoria împotriva Mostiștei Ulmu la capătul unei partide presărate cu o sumedenie de faze controversate. Înfuriați la culme de arbitrajul lui Eduard Ioniță, care a indicat punctul cu var în urma unei simulări demne de cascadorii râsului, călărășenii au amenințat cu neprezentarea la meciul retur.

În cele din urmă, patronul celor de la Mostiștea Ulmu, Vasile Tîrșolea, a revenit la sentimente mai bune și echipa sa va juca returul semifinalei de baraj: ”Din respect pentru jucătorii și staff-ul nostru, pentru toți fanii vechi și noi și pentru toți telespectatorii, am decis prezentarea la returul barajului de Liga 2”.

Partida retur dintre CSA Steaua și Mostiștea Ulmu se va disputa sâmbătă, 15 mai, pe terenul 5 din Complexul Sportiv Steaua. Dacă se vor califica în finala barajului de promovare, ”roș-albaștrii” ar putea întâlni FCSB 2, meciurile urmând să se joace la 22 mai – turul și 29 mai – returul.

ADVERTISEMENT