Sporturi

Presiunea, în terenul Simonei Halep! Românca are de apărat cele mai multe puncte în sezonul de zgură!

03.04.2019 | 16:30
Presiunea in terenul Simonei Halep Romanca are de aparat cele mai multe puncte in sezonul de zgura

Simona Halep are de apărat cele mai multe puncte în sezonul de zgură! Pentru Simona Halep, ocupanta locului secund în clasamentul WTA, urmează cea mai frumoasă, dar şi cea mai grea perioadă din calendarul competiţional: sezonul de zgură, suprafaţa preferată a jucătoarei noastre, pe care a obţinut rezultate remarcabile de-a lungul anilor în circuitul feminin de tenis.

Simona Halep are de apărat nu mai puţin de 2900 de puncte WTA în sezonul de zgură

Simona Halep are cele mai multe puncte de apărat în perioada următoare, 2900! Mai precis, românca în vârstă de 27 de ani a câştigat anul trecut pe suprafaţa roşie nu mai puţin de 16 meciuri şi a fost învinsă de 3 (!!!) ori, având un procentaj de victorie pe acest tip de suprafaţă de 72.2%! S1mona este campioana en-titre de la Roland Garros, finalistă la Roma în 2017 şi 2018, sfertfinalistă la Madrid în 2018, finalistă la Roland Garros în 2014 şi 2017 şi campioană la Madrid în 2016 şi 2017.

Din Top 10, cele mai puţine puncte de apărat le are chiar liderul mondial, Naomi Osaka, 255. Petra Kvitova va trebui să apere 1412, Karolina Pliskova 991, iar Angelique Kerber 675. O presiune uriaşă va avea pe umeri şi olandeza Kiki Bertens, care va trebui să apere nu mai puţin de 1312 puncte WTA. Elina Svitolina, campioana de la Roma, are de apărat 1195 de puncte, iar Sloane Stephens, finalista de la Roland Garros, are de apărat 1527 de puncte WTA.

Simona Halep, pe terenul de tenis la Roland Garros 2018

Jucătoare aflate în avantaj şi jucătoare dezavantajate în perioada următoare

Două jucătoare care pot profita de contextul actual sunt Belinda Bencic şi Bianca Andreescu. Canadianca de origine română se află momentan pe locul 23 WTA, însă are şanse foarte mari să urce şi mai mult în clasament şi poate chiar să pătrundă în Top 10 WTA. O presiune în plus va suporta Sloane Stephens, care nu traversează o perioadă prea bună în circuitul feminin de tenis. Americanca va trebui să-şi găsească forma cât mai rapid pentru a nu se prăbuşi în clasamentul mondial după cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep va începe sezonul de zgură la turneul de la Stuttgart, programat să înceapă pe 22 aprilie, însă înainte de această competiţie va merge alături de celelalte componente ale echipei de Fed Cup a României în Franţa, la Rouen, pentru semifinala din Cupa Federaţiei, care se va desfăşura tot pe zgură. După Fed Cup şi Stuttgart, Simona va merge la Madrid şi Roma, pentru ca mai apoi să încerce să-şi apere titlul de la Roland Garros.

Tags: