News

La ce preț au ajuns carburanții joi dimineață, după cozile interminabile de la benzinării. A meritat panica românilor?

Românii au format, miercuri seară, cozi interminabile la benzinării de teama scumpirii exagerate a carburanților. Însă, prețurile de joi dimineață sunt în contradicție cu isteria care s-a iscat.
10.03.2022 | 10:14
La ce pret au ajuns carburantii joi dimineata dupa cozile interminabile de la benzinarii A meritat panica romanilor
Prețurile carburanților joi dimineață, 10 martie 2022. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mulți români, în mai multe regiuni ale țării, au format cozi interminabile miercuri seară, la benzinării după ce au auzit că prețul carburanților ar putea depăși 10 lei, începând de joi. Unii au venit să se aprovizioneze cât pentru un an întreg, cu ce au avut ei mai bun: cu cisterne, tomberoane și damigene. Dar, iată că joi dimineață isteria creată pare să fi fost în zadar.

Ce prețuri au carburanții joi dimineață, 10 martie 2022. S-a trecut de 10 lei?

În dimineața zilei de 10 martie 2022, prețurile carburanților nu au depășit 10 lei, așa cum s-a crezut. Potrivit economedia.ro, în București, litrul de benzină oscilează între 7,5-8,5 lei , iar puține benzinării au depășit 9 lei litrul de motorină.

ADVERTISEMENT

La benzinăriile Lukoil sunt cele mai mici prețuri, cu 7,5 lei pe litru. La Petrom se găsesc sub 8 lei, dar și puțin peste, adică 8,2 lei. În momentul de față, la Mol este cel mai mare preț al litrului de benzină, de 8,5 lei.

Referitor la motorina standard, tot Lukoil o vinde cu cel mai mic preț, de 7,7 lei litrul.  Petrom cu 7,99 lei, OMV Petrom cu 8,2 sau 8,3 lei. Mol este din nou peste, cu un preț care trece de 9 lei.

ADVERTISEMENT

Mulți șoferi au venit miercuri seară să-și facă plinul la benzinării. S-au format cozi imense, după ce unele publicații de știri au anunțat că prețul carburanților a ajuns la 15 lei litrul, iar de joi va depăși 10 lei. Însă, prețul de 15 lei nu a vizat benzina standard, ci mașinile de curse.

Ce spune ministrul energiei despre prețul carburanților, din următoarea perioadă

O parte dintre români au înțeles și că sunt probleme legate de stocul produselor petroliere. Drept urmare, ministrul energiei, Virgil Popescu a intervenit și a negat acest lucru, inclusiv o majorare de peste 10 lei a carburanților.

ADVERTISEMENT

”Este complet nejustifiat ce se întâmplă. S-a creat o panică pe fondul unor preţuri apărute la graniţa româno-ungară. Acolo, în Ungaria, preţul s-a plafonat de către stat şi benzina a dispărut din benzinării”, a explicat Virgil Popescu, miercuri seară, la Digi 24.