News

Preț fix la gigacalorie, plătit de bucureșteni în această iarnă. Anunțul primarului Nicușor Dan

Primarul Nicușor Dan a anunțat că bucureștenii vor plăti un preț fix la gigacalorie, indiferent de situația geopolitică din această iarnă.
12.10.2022 | 23:01
Pret fix la gigacalorie platit de bucuresteni in aceasta iarna Anuntul primarului Nicusor Dan
Gigacalorie la preț fix pentru bucureșteni. Foto: Inquam
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei a transmis că prețul suportat de bucureșteni va rămâne cel de 350 de lei, iar dacă aceasta va crește conform decizie ANRE, diferența va fi suportată de Primăria Bucureștiului.

Bucureștenii vor plăti preț fix la gigacalorie

Important de știut, există două prețuri la gigacalorie, însă bucureștenii trebuie să plătească doar 350 de lei, indiferent de situație.

ADVERTISEMENT

“Sunt două preţuri ale gigacaloriei. Unul este preţul total, care înseamnă producţie, transport, distribuţie. Acest preţ, în acest moment, este stabilit de ANRE până la 31 octombrie şi începând de la 1 noiembrie o să fie anunţat de ANRE cu câteva zile înainte, deci, la sfârşit de octombrie, o să avem preţul total iarna asta până la sfârşit de martie”, a spus Nicușor Dan.

”În momentul ăsta, octombrie, din 860 de lei gigacaloria, bucureştenii plătesc 350, Primăria 510, preţul total, cei 860 acum, o să fie stabilit de ANRE. Bucureştenii să nu se aştepte la creşteri în ceea ce priveşte partea pe care o plătesc ei. Dacă va apărea o diferenţă, o va suporta Primăria”, a completat edilul Capitalei.

ADVERTISEMENT

Primarul a menționat că Termoenergetica a făcut lucrări semnificative pe diferite lungimi ale sistemului de termoficare.

”S-au depus ofertele, s-a făcut evaluarea şi s-a terminat procedura de evaluare a ofertelor şi s-au atribuit cei 210 de kilometri pe bani europeni, 200 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Acest contract presupune proiectare şi execuţie. Am avut chiar ieri o şedinţă tehnică cu firmele care au câştigat ca să agreăm care sunt primele tronsoane pe care începe proiectarea şi pe care din primăvară vor demara lucrările.

În ceea ce priveşte celelalte patru şantiere pe care le-a avut Municipalitatea anul acesta, în Ferentari suntem la 9 kilometri, în lucrarea care este Mihalache, Victoriei, Amzei suntem la 1,5 kilometri, în zona Orăşelului Copiilor, Olteniţei suntem la 2 kilometri şi în zona Pantelimon la 2 kilometri şi în afară de asta sunt lucrări pe care Termoenergetica le-a făcut pe diferite lungimi – 20, 100, 150 de metri – şi care însumeză undeva spre 10 kilometri, a concluzionat Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT

Bucureștenii plătesc oricum printre cele mai mari prețuri din țară pe gigacalorie, mai ales că mulți dintre ei rămân deseori fără căldură sau apă caldă.

ADVERTISEMENT
Tags: