News

S-a lansat iPhone 14! Prețurile încep de la 799 de dolari. Ce camere și ce baterii vor avea noile telefoane. Update

iPhone 14 a fost lansat pe data de 7 septembrie. Află cât vor costa noile telefoane, dar și când vor fi disponibile în România.
06.09.2022 | 21:45
Sa lansat iPhone 14 Preturile incep de la 799 de dolari Ce camere si ce baterii vor avea noile telefoane Update
Apple a lansat iPhone 15. Cât costă un iPhone 14 și un iPhone 14 Plus. sursa foto: Apple
ADVERTISEMENT
07-09-2022
19:06

Cameră de 12 megapixeli pentru iPhone 14

În prezentarea de azi, Apple a dezvăluit că cele două modele vor avea ecrane mai mari față de modelele din trecut. De altfel, în acest context s-a și renunțat la modelul Mini.

Telefoanele cu ecrane mari mari înseamnă și baterii mai puternice pentru fanii iPhone. Compania americană a subliniat că la 7 septembrie 2022 au fost lansate modelele cu cea mai mare autonomie a bateriei din istoria smartphone-urilor iPhone.

În ceea ce privește iPhone 14, reprezentanții Apple au transmis că are un display de 6,1 inch (n.r. – aproximativ 15,5 centimetri). De cealaltă parte, modelul iPhone 14 Plus are display de 6,7 inch (n.r. – 17 centimetri).

Apple a mai transmis că iPhone 14 are o cameră principală, dar și de una de față de 12 megapixeli. Pentru clienții care așteptau informații legate de culori, Apple a punctat că cele două modele vor fi disponibile în două culori.

În cadrul aceluiași eveniment, Apple a anunțat și versiunea iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, cu notch digital (n.r. – decupajul din partea de sus a ecranului), detașat de marginea smartphone-ului. În plus, acest notch digital mai are un rol: afișează diferite funcții precum informații de conectivitate și înregistrări.

Despre smartwatch-ul Apple din generația a 8-a, oficialii companiei au devoalat că va motiva utilizatorii să mențină un ritm de viață foarte activ. Totodată, noul smartwatch Apple poate apela automat la serviciul de urgență în cazul nefericit în care persoana care îl poartă a fost implicată într-un accident rutier grav.

Noul smartwatch Apple cu modelul GPS costă 399 de dolari, în timp ce modelul cu conexiune celulară poate fi achiziționat pentru 499 de dolari pentru. Și mai este o veste bună: Apple a introdus o serie mai accesibilă ca preț a smartwatch-urilor: Apple Watch SE. Modelul GPS costă 249 de dolari, în timp ce modelul care conexiunea celulară va costa 299 de dolari.

Despre noua generația a căștilor wireless Apple AirPods Pro, trebuie subliniat că dispun de o funcție de anulare a zgomotului de două ori mai eficientă decât cea a vechilor căști AirPods Pro.

Noile căști pot funcționa chiar și 30 de ore, dar numai dacă sunt încărcate în carcasa de depozitare. Practic, este un plus de 6 ore față de ce oferea versiunea anterioară. Prețul acestora: 249 de dolari.

07-09-2022
18:28

Cât costă cel mai ieftin model iPhone 14

În cadrul transmisiunii live, reprezentantul Apple a dezvăluit că noul smartphone iPhone 14 va avea un preț care începe de la 799 dolari, iar modeul 14 Plus va avea un preț care începe de la 899 dolari.

În plus, Apple a anunțat un preț de pornire similar cu acela fixat pentru iPhone 13 anul trecut, dar cu toate caracteristicile noi. De cealaltă parte, modelul mai mare iPhone 14 Plus va începe de la 899 de dolari.

Este o veste excelentă pentru fanii iPhone care se temeau că vor avea parte de prețuri prohibitive. Înaintea evenimentului, unii fanii ai smartphone-ului creat de Apple anticipat o majorare a prețului celui mai recent iPhone 14 din cauza problemelor din lanțul de aprovizionare și a presiunilor inflaționiste.

Altfel, Apple a lansat și un smartwatch de 799 de dolari numit Watch Ultra, în timp ce noile Airpods Pro vor fi disponibile la prețul de 249 de dolari începând cu 9 septembrie.

Noua serie de telefoane iPhone 14 reprezintă unele dintre cele mai anticipate smartphone-uri ale anului 2022. Cât vor costa noile telefoane propuse de Apple clienților săi și când ajung acestea și în România?

Câte modele de iPhone 14 vor fi disponibile anul acesta

Apple a făcut o schimbare de paradigmă în ceea ce privește telefoanele pe care le va lansa anul acesta, astfel că se va concentra cât se poate de mult pe smartphone-urile cu ecran mare. Decizia vine după ce modelul iPhone mini, de 5,4 inci, a avut vânzări sub așteptări.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru toamna lui 2022, Apple vine cu nu mai puțin de patru telefoane în două variante de diagonală și cu configurații diverse. Astfel, toți clienții ar trebui să găsească un model potrivit pe care să-l achiziționeze. Vorbim în primul rând despre un iPhone 14 standard, cu diagonala de 6,1 inci. Acesta va fi completat de un model Pro, care va avea tot un ecran de 6,1 inci. Urmează două smartphone-uri cu diagonale ale ecranului de 6,7 inci: Pro Max și iPhone 4 Max sau Plus (rămâne de văzut care va fi denumirea oficială). Acestea se anunță a fi unele dintre cele mai bune telefoane din anul 2022.

Ce noutăți aduce proaspăta serie de smartphone-uri Apple

În principiu, designul noilor telefoane va semăna cu cel al modelelor 13. La interior, însă, cel puțin modelele de top vor introduce și noutăți. Acestea ar putea să aibă sisteme de răcire cu cameră cu vapori, necesare din cauza puterii de calcul sporite și a sistemelor 5G. Samsung, LG și Razer folosesc deja asemenea sisteme pe unele dintre telefoane.

ADVERTISEMENT

O mare schimbare ar putea veni în privința portului de conectare. E posibil ca unele dintre iPhone-uri să nu mai aibă clasicul port Lightning, ce ar putea fi înlocuit de USB-C, odată cu schimbările legislative produse la nivelul Uniunii Europene. Asta, însă, va deveni clar odată cu lansarea.

De regulă, toate noile iPhone-uri dintr-un an veneau echipate cu ultima variantă de procesor Bionic. Anul acesta, însă, cipul A16 ar putea fi rezervat doar modelelor iPhone 14 Pro Max și Max/ Plus. Modelele ”standard” vor folosi procesorul Bionic A15, de anul trecut. Toate noile telefoane vor avea 6 GB de memorie RAM, atât cât au și cele din seria 13.

ADVERTISEMENT

Când se lansează telefoanele din seria iPhone 14

Noile telefoane de la Apple ar urma să fie lansate miercuri, în data de 7 septembrie. Pentru această dată, compania a anunțat un eveniment special, denumit Far Out.

Cel mai probabil, precomenzile pentru telefoane vor fi deschise pe 9 septembrie, iar apoi, iPhone-urile vor intra la vânzare standard începând cu 16 septembrie.

ADVERTISEMENT

Mai jos poți urmări live evenimentul de lansare, începând cu ora 20:00 (ora României), în seara de miercuri, 7 septembrie.

Cât vor costa telefoanele din gama iPhone 14

Apple nu vrea să crească prețurile pentru modelele entry-level din noile iterații iPhone. Nu este totuși clar cât de mult vor crește prețurile pentru celelalte două modele pe care le pregătește producătorul american. Majoritatea zvonurilor din ultima vreme indică o scumpire cu 100 de dolari a fiecăruia dintre modelele Pro.

Zvonurile sugerează în prezent următoarele prețuri pentru noile modele:

  • iPhone 14 ar costa 799 de dolari
  • Modelul 14 Max se va vinde cu 899 de dolari
  • 14 Pro ar avea prețul de 1.099 de dolari
  • 14 Pro Max ar urma să coste 1.199 de dolari

Sigur, aceste prețuri sunt cele minime și nu iau în calcul variantele cu spațiu de stocare extins. Pentru mai mult spațiu, vei avea de plătit în plus, astfel că iPhone 14 Pro Max într-o variantă cu spațiu de stocare maxim ar putea ajunge chiar și la 1.500 de dolari. După ce Apple a introdus capacitatea de 1 TB, ar putea să meargă chiar mai departe către 2 TB, însă și asta urmează să fie confirmat în cadrul evenimentului de lansare.

Viitorul continuă pentru telefoanele Apple, cu toate că unele scenarii ceva mai exotice sugerează că iPhone-urile ar putea dispărea de pe piață în următorul deceniu, urmând să facă loc pe piață unor alte produse moderne.

ADVERTISEMENT
Tags: