Life

Preț record obținut de Angelina Jolie pentru o pictura rară a lui Winston Churchill

05.03.2021 | 11:52
Pret record obtinut de Angelina Jolie pentru o pictura rara a lui Winston Churchill
ADVERTISEMENT

Mare iubitoare și colecționară de artă, actrița Angelina Jolie a obținut o sumă record pentru “Tower of the Koutoubia Mosque”, o pictură rară realizată de Winston Churchill. Opera de artă a fost vândută pentru  11,5 milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii realizată, pe 1 martie, iar cumpărătorul a dorit să rămână anonim.

Tabloul “Tower of the Koutoubia Mosque” (n.r.- Turnul Moscheei Koutoubia) a fost primit cadou de Angelina Jolie de la Brad Pitt, în 2011, în perioada în care erau soţ şi soţie.

ADVERTISEMENT

Conform presei internaţionale, “Tower of the Koutoubia Mosque” a fost pictat în 1943 şi este singurul tablou realizat de Churchill,  în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Angelina Jolie a vândut Turnul Moscheei Koutoubia, pictat de Winston Churchill

Opera prezintă umbrele lungi și tonurile calde ale unui apus de soare din Marrakech, Maroc, ţară de care Winston Churchill s-a îndrăgostit datorită “calităţii luminii” de acolo.

ADVERTISEMENT

Pictura “Tower of the Koutoubia Mosque” a fost, iniţial, dăruit de Winston Churchill fostului preşedinte al Americii, Franklin D. Roosevelt, şi a ajuns în colecţia Angelinei Jolie, după ce Brad Pitt a vrut, cel mai probabil, să o impresioneze cu un cadou inedit.

La cinci ani de la despărţirea de Brad Pitt, iată că Angelina Jolie a decis să renunţe la lucrarea impresionantă, care a fost scoasă la vânzare de celebra casă de licitaţii Christie’s.

ADVERTISEMENT

Preţul tabloului “Tower of the Koutoubia Mosque” era estimat la 3,5 milioane de dolari, dar, în urma licitaţiei, actriţa s-a ales cu suma fabuloasă de 11,5 milioane de dolari.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Christie’s (@christiesinc)

“Churchill a vizitat Marocul prima dată în 1935 şi s-a îndrăgostit de calitatea luminii de acolo. A simţit că picturile lui din acea țară erau printre cele mai bune”, a spus Nick Orchard, managerul departamentului de artă britanică de la galeria Christie’s, potrivit wmagazine.com.

ADVERTISEMENT