News

Prețul aurului atinge un nivel record, în contextul temerilor privind pandemia de COVID-19

27.07.2020 | 11:17
Pretul aurului atinge un nivel record in contextul temerilor privind pandemia de COVID19
ADVERTISEMENT

Pe fondul temerilor legate de extinderea COVID-19, prețul aurului atinge un nivel record, în contextul temerilor privind pandemia de COVID-19.

Valoarea aurului atinge o nouă bornă record şi se îndreaptă spre cea mai ridicată performanţă din aprilie, în condiţiile în care metalul preţios era cotat la aproximativ 2.000 de dolari uncia, adică 70,6 dolari gramul.

ADVERTISEMENT

Toate aceste fluctuații vin pe fondul temerilor de la nivel mondial din cauza pandemiei de coronavirus, dar și a mișcărilor geopolitice extrem de agitate din ultimele luni.

Prețul aurului, la un nivel record din cauza temerilor privind pandemia de COVID-19

La începutul acestei săptămâni, pe piața internațională, uncia de aur a urcat cu 1%, la nivelul-record de 1.929,90 dolari, depăşind vârful atins în septembrie 2011, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Explozia infecțiilor în Statele Unite ale Americii şi în alte regiuni de pe Glob au afectat speranţele pentru o redresare economică rapidă şi a redus apetitul investitorilor pentru activele riscante.

Totodată, la acest trend al aurului au contribuit și tensiunile geopolitice, care sprijină creşterea preţului, perceput ca o investiţie de refugiu în vremuri de incertitudini.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tensiunile SUA-China contribuie la creșterea prețului aurului. Drapelul american a fost coborât luni dimineaţa de pe consulatul Statelor Unite din Chengdu, la trei zile după ce a fost închis de Beijing, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea chineză.

Guvernul chinez a ordonat vineri închiderea acestei reprezentanţe diplomatice, ca represalii la o măsură similară luată împotriva consulatului chinez din Houston de către administraţia Trump, pe fondul unor acuzaţii de spionaj reciproce ca în timpul Războiului Rece.

ADVERTISEMENT

Ce spun analiștii despre creșterea valorii aurului

”Investitorii care se uită la aur şi argint vor avea de trecut o provocare semnificativă în următoarele două săptămâni. Dacă tensiunile dintre SUA şi China vor continua, precum şi dacă numărul de cazuri de COVID din SUA va continua să crească, atunci preţul aurul îşi va continua avântul”, a spus Chintan Karnani, analist şef la Insignia Consultants.

Acesta crede că orice corecţii pe preţ, în cazul în care vor exista, vor fi uşoare, şi spune că bariera de 2.000 de dolari uncia este foarte uşor de depășit pentru aur.

Aurul este considerat un activ sigur, iar preţul metalului preţios creşte odată cu tensiunile la nivel mondial sau cu presiunile din piaţă. Creşterea preţului aurului este în general un semnal negativ pentru economia mondială.

ADVERTISEMENT