News

Prețul în timp real la benzină și motorină în orașul tău. Cât costă acum un litru de carburant. Șoferii stau la cozi în benzinării

La nivel național, prețurile la benzină și motorină au explodat în ultimele zile. Miercuri seara, în mai multe orașe ale țării s-au format cozi imense la benzinării, după ce s-a zvonit un litru va ajunge să coste 12 lei.
09.03.2022 | 19:57
Pretul in timp real la benzina si motorina in orasul tau Cat costa acum un litru de carburant Soferii stau la cozi in benzinarii
Prețul în timp real la benzină și motorină în orașul tău. Șoferii stau la cozi în benzinării. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Miercuri seară, în mai multe benzinării din țară s-au înregistrat cozi imense. Un zvon neconfirmat, apărut în online, spunea că în această noapte prețul ar urma să urce la 10 sau chiar 11 lei pe litrul de carburant.

Prețul în timp real la benzină și motorină în orașul tău. Șoferii stau la cozi în benzinării

Miercuri seară, prețurile la benzină și motorină erau cuprinse în intervalul 7-8 lei în majoritatea benzinăriilor din București, potrivit site-ului GazOnline.

ADVERTISEMENT

Pe aceeași platformă, cetățenii din țară pot să vadă prețul în timp real pentru carburanți în fiecare județ.

Presa locală a scris însă că în unele județe au existat adevărate explozii la pompă. EBihoreanul scrie că în unele orașe din județul Bihor prețurile s-au apropiat de 9 lei.

ADVERTISEMENT

Un cititor a transmis publicației imagini care arată că, în localitatea Valea lui Mihai, un litru de benzină se vindea miercuri 8,89 lei, iar motorina cu 8,99 lei.

O altă publicație din județ, Bihon.ro, prezintă imagini cu o benzinărie din localitatea Beiuș, unde prețul a atins 11 lei pe litru.

ADVERTISEMENT

Cozi benzină la Craiova

În social media au curs imagini din mai multe orașe din țară. Oamenii au format cozi imense pentru a face plinul înainte de așa-zisa explozie a prețurilor.

Unii cetățeni au recurs și la soluții de rezervă. Pe lângă rezervoarele mașinilor, aceștia au avut și bidoane de rezervă.

ADVERTISEMENT

Reacția autorităților

Autoritățile fac un apel către cetățeni să nu intre în panică. Ministrul energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri seara, că țara noastră nu duce lipsă de benzină și motorină, iar prețul nu va ajunge la 10 sau 11 lei

”Nu vorbim în România despre prețuri mari. Nu vorbim despre lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la cozi. Prețul nu va ajunge la 9 lei, la 10 lei și la 11 lei. Vor găsit motorină și benzină și peste o săptămână, peste două, peste trei.

Nu există niciun motiv pentru a sta la coadă și a ne întoarce la vremurile cu Ceaușescu, când benzina era raționalizată”, a spus ministrul, la Digi 24.

Prețul carburanților în România a depășit 8 lei pe litru

Prețul carburanţilor în România a depăşit în această săptămână  pragul de 8 lei pe litru și a atins un nou record, arată datele analizate de Agerpres pe baza Monitorului Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenței.

Depăşirea pragului psihologic de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

ADVERTISEMENT