News

Prețul Crăciunului: 5,7 milioane de lei. Gabriela Firea a explicat cât costă luminițele din București comparativ cu anul trecut

22.11.2019 | 17:58
Pretul Craciunului 57 milioane de lei Gabriela Firea a explicat cat costa luminitele din Bucuresti comparativ cu anul trecut
ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea a transmis un comunicat de presă în care a dezvăluit cât costă luminițele de pe bulevardele din București anul acesta, în comparație cu 2018, după ce instituția a fost acuzată că a dat mai mulți bani ca niciodată.

5,7 milioane de lei costă luminițe din București, afirmă Gabriela Firea

Primăria generală precizează că anul acesta, banii dați pe luminițe și pe alte pregătiri de Crăciun au fost mai puțini. În 2018, conform datelor furnizate de instituție, au fost alocate 6,3 milioane de lei, iar anul ăsta 5,7 milioane.

ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, și anul acesta bucureștenii vor avea parte de un târg de Crăciun care se va deschide pe 28 noiembrie în Piața Constituției. Târgul va putea fi vizitat până pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. Târgul se întinde pe o suprafață de 16.324 de metri pătrați.

Anul trecut, primăria a dat 6,3 milioane de lei pe betele și lumini

Peste 130 de căsuțe cu produse specifice perioadei sărbătorilor de iarnă se vor deschide în câteva zile, iar în Piața Constituției va fi amplasat și un patinoar cu zăpadă artificială, pe o suprafață de 600 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

„Pentru corecta informare a opiniei publice, reiterăm faptul că anul acesta costurile Târgului de Crăciun nu depășesc costurile evenimentelor similar organizate în anii trecuți, ci dimpotrivă, acestea sunt mai mici. (…) Suma netă a achiziţiilor realizate în anul 2018 a fost de 6,3 milioane de lei, iar în anul 2019 suma netă a achizițiilor din SICAP este de 5,7 milioane lei”, transmite Primăria Bucureștiului în respectivul comunicat pentru MEDIAFAX.