News

Prețul la ulei a explodat în România. Cu cât se vinde un litru într-un cunoscut lanț de supermarketuri. Reacția magazinului

Pe lângă combustibili, și prețul alimentelor din România a explodat. În unele magazine din țară, uleiul a ajuns la noi valori record, trecând cu bine de pragul psihologic de 10 lei pe litru.
17.06.2022 | 10:55
Pretul la ulei a explodat in Romania Cu cat se vinde un litru intrun cunoscut lant de supermarketuri Reactia magazinului
Prețul la ulei atinge noi valori uriașe în România. Cât costă un litru într-un mare lanţ de magazine. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
21-06-2022
12:41

Cum s-a apărat lanțul de magazine

Informațiile apărute în mediul online referitor la prețul uleiului sunt informații incomplete, care pot induce în eroare consumatorul. În acest sens, dorim să aducem clarificări pentru o înțelegere cât mai bună a contextului.

Astfel, subliniem faptul că prețul apărut în mediul online nu reflectă prețurile pentru întreaga categorie de uleiuri de floarea-soarelui comercializate în magazinele noastre.

Kaufland monitorizează cu atenție prețurile din piață și își ajustează ofertele în interesul consumatorului. La acest moment, prețul pentru uleiul marcă proprie Kaufland Vitae D’oro 1l este de 9.99 lei, cel mai mic preț din sortiment fiind în prezent de 8.99 lei.

Dacă în urmă cu câteva luni prețul litrului de ulei nu trecea de 10 lei, lucrurile s-au schimbat dramatic. Crizele suprapuse din ultima perioadă fac ca românii să fie nevoiți să achite prețuri record.

Prețul la ulei atinge noi valori uriașe în România. Cât costă un litru într-un mare lanţ de magazine

În prezent, în marile lanțuri de supermarketuri din țară, cu greu se mai găsește ulei cu sub 10 lei pe litru.

ADVERTISEMENT

Majoritatea tipurilor de ulei de floarea soarelui au prețuri care trec frecvent de 10 lei, chiar de 15 lei în unele situații.

La un cunoscut lanţ de magazine de la noi din ţară, acest produs s-a scumpit mult, depăşind chiar și pragul de 15 lei pe litru, informează Asociația pentru Protecția Consumatorilor.

ADVERTISEMENT

”La Kaufland, uleiurile de floarea soarelui au trecut de prețul psihologic de 15 lei/litru!”, scriu cei de la sursa citată, pe Facebook.

Pentru a dovedi această afirmație, cei de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor vin și cu câteva poze făcute în acest magazin.

ADVERTISEMENT

Pe rafturile supermarketului se observă câteva tipuri de ulei al căror preț trece chiar și de 16 lei.

Astfel, un litru de ulei Bonatello costă 16,39 lei, în timp ce litrul de ulei Floriol se vinde cu 15,39 lei. Aceeași cantitate de ulei Spornic valorează în prezent 15,99 lei.

ADVERTISEMENT

Prețurile sunt uriașe, dar uleiul nu ne va lipsi, spun autoritățile

În această primăvară, în alte state din Europa situația a ajuns să fie mult mai gravă. Uleiul de floarea soarelui a fost raționalizat.

Oficialii din Guvernul Ciucă spun că în România situația este sub control. Luna trecută, ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, dădea asigurări că România este foarte departe de o astfel de situație.

La rândul său, și premierul Nicolae Ciucă spunea recent că România are cantități suficiente de floarea-soarelui şi nu există pericolul să nu poată fi asigurat necesarul de ulei pentru anul în curs.

”Am discutat cu fermierii şi cu procesatorii şi în acest moment există cantitatea de floarea-soarelui necesară până la sfârşitul recoltei, adică până în luna august şi, de asemenea, mi-au dat asigurări că există materie primă până la sfârşitul anului”, spunea șeful Executivului.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"Măcar Roger și Serena s-au retras cu demnitate!" Rafael Nadal, "mitraliat" după ultima apariție: "E oribil! Rușine!"
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au...
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au avut parte de o experiență îngrozitoare
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu...
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu lacrimi lângă tribuna-fantomă de 5 milioane € din București
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și...
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți
"Câinele s-a oprit, a înţepenit. În faţa lui era o vietate care umbla în patru labe". O femeie care se crede pisică, apariţie şocantă într-un parc din Arad
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de...
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de ani în mina secretă a sovieticilor” VIDEO
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg....
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg. „Mi-e greu sǎ pun în cuvinte tot ce simt”
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Detergenți contrafăcuți în supermarketurile din România. Mulți clienți au fost păcăliți
Detergenți contrafăcuți în supermarketurile din România. Mulți clienți au fost păcăliți
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu...
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu toții am crezut altceva, însă adevărul este uimitor!
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea celui mai „nebun” împărat al Imperiului Roman. De ce obliga femeile căsătorite...
Povestea celui mai „nebun” împărat al Imperiului Roman. De ce obliga femeile căsătorite să se culce cu el