News

Preţul petrolului a scăzut cu 17%. Vești bune pentru șoferii din toată lumea

Vești bune pentru șoferii din toată lumea, inclusiv pentru cei din România, care au stat miercuri seară la cozi imense pentru a cumpăra benzină și motorină. Prețul petrolului a scăzut cu 17%
09.03.2022 | 23:01
Pretul petrolului a scazut cu 17 Vesti bune pentru soferii din toata lumea
Prețul petrolului a scăzut. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Șoferii din toată lumea pot răsufla acum ușurați, deoarece prețul petrolului a scăzut miercuri cu 17%. Acest lucru s-a întâmplat după ce Emiratele Arabe Unite și Irak au declarat că vor sprijini creșterea ofertei pe o piață aflată în dezordine din cauza întreruperilor de aprovizionare cauzate de sancțiunile impuse Rusiei după invadarea Ucrainei.

Preţul petrolului a scăzut cu 17%

Prețul petrolului a scăzut cu 17%, astfel că șoferii din întreaga lume nu au de ce să își mai facă griji din cauza creșterii prețurilor la benzină și motorină. Aici s-a ajuns pentru că Emiratele Arabe Unite și Irak (n.r. – membre ale OPEC) au anunțat că vor sprijini creșterea producției.

ADVERTISEMENT

“Noi favorizăm creșterile de producție și vom încuraja OPEC să ia în considerare niveluri mai ridicate de producție”, a transmis ambasadorul Yousuf Al Otaiba pe contul de Twitter a Ambasadei Emiratelor Arabe Unite la Washington, conform Reuters.

În acest context, țițeiul Brent a scăzut cu mai mult de 17% (22 de dolari), la 110,82 dolari pe baril, iar țițeiul american a scăzut cu 15,44 de dolari (12,5%), la 108,26 de dolari.

ADVERTISEMENT

Iranul ar putea fi o sursă de aprovizionare cu petrol

Altfel, o altă sursă potențială de aprovizionare suplimentară cu petrol ar putea fi Iranul. Rămâne de văzut dacă oficialii de la Teheran și puterile occidentale vor ajunge la o înțelegere cu privire la reluarea acordului nuclear din 2015, abandonat de fostul preşedinte american Donald Trump în 2018.

Amintim că prețul petrolului a crescut cu peste 30% când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, atingând luni un vârf de peste 139 de dolari pe baril. Situația pieței de petrol a fost și mai dezechilibrată după ce SUA au interzis marți importurile de petrol și gaze din Rusia.

ADVERTISEMENT

Astăzi (n.r. – marți) anunț că Statele Unite țintesc principala arteră a economiei Rusiei. Interzicem toate importurile de petrol, gaze și energie rusești. Asta înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi acceptat în porturile americane și că poporul american va da o altă lovitură puternică mașinii de război a lui Putin”, a declarat Joe Biden