News

Prețul petrolului a scăzut din nou și se îndreaptă spre cea mai mare scădere din ultimele luni

Petrolul s-a ieftinit vineri și acesta are o tendință de scădere care ar putea să fie cea mai mare din ultimele luni, o astfel de micșorare a prețului fiind înregistrată în noiembrie.
11.03.2022 | 15:09
Pretul petrolului a scazut din nou si se indreapta spre cea mai mare scadere din ultimele luni
ADVERTISEMENT

Prețul petrolului este în continuă scădere, iar dacă același ritm se va menține pe o perioadă mai lungă este posibil să fie înregistrată cea mai mare scădere săptămânală din luna noiembrie și până acum.

Petrolul are o tendință de ieftinire ce continuă și vineri

Această scădere vine după o perioadă cu multe incertitudini, mai multe state având temerea că vor fi interzise importurile din Rusia.

ADVERTISEMENT

Prețul în ceea ce privește petrolul Brent, cel care este referința internațională, a înregistrat o scădere de 1,42% și a ajuns la 107,78 dolari la ora 04:25 (ora României).

În ședința precedentă, prețul acestuia a crescut, iar miercuri, prețul țițeiului a scăzut masiv, cu 17%.

ADVERTISEMENT

Și petrolul american West Texas intermediate a înregistrat o ieftinire de 0,13%, la 105,88 dolari pe baril.

Maximul ultimilor ani, atins luni. Săptămâna se încheie cu vești bune

Prețul țițeiului Brent a atins în ziua de luni maximul ultimilor 14 ani, dar este într-o tendință de scădere și în această săptămână ar putea ajunge chiar la 7%, după ce prețul acestuia a fost de aproape 140 de dolari pe baril la începutul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Totuși, iată că la final de săptămână veștile sunt ceva mai bune pentru șoferi, căci petrolul s-a ieftinit, după ce luni a înregistrat acel maxim din ultimii ani.

Care este părerea specialiștilor

Specialiștii sunt de părere că situația este una volatilă, iar ceea ce se întâmplă pe piețe este considerat chiar primejdios, în timp ce realitatea arată că șoferii sunt tot mai nemulțumiți de banii pe care trebuie să îi scoată din buzunar pentru a-și plăti carburantul.

ADVERTISEMENT

“Deocamdată, piețele tranzacționează cu ochii pe titlurile din ziare, iar țițeiul rămâne super-volatil… iar situația din piețe primejdioasă”, a spus Neil Wilson, analist.

De altfel, panică a fost și la noi în țară din cauza combustibililor și a unei posibile creșteri a prețurilor, astfel că s-au format cozi de zeci de mașini la benzinăriile din țară.

Aceștia au plătit prețuri chiar și de 11 lei, iar șeful ANPC spunea că a existat o stație unde carburantul se vindea cu 14 lei pe litru.

ADVERTISEMENT
Tags: