News

Prețul polițelor RCA, triplu în 2022. Ce riscă șoferii care nu plătesc asigurarea

Începutul anului 2022 pare să nu fie cel mai bun pentru șoferii români, care trebuie să scoată din buzunare pentru polițele RCA chiar și un preț triplu
07.01.2022 | 23:18
Pretul politelor RCA triplu in 2022 Ce risca soferii care nu platesc asigurarea
Prețul polițelor RCA s-a triplat, iar șoferii care nu plătesc asigurarea riscă amenzi uriașe. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prețul polițelor RCA s-a triplat în 2022, lucru care o să îi afecteze pe șoferii români. Aceștia nu au, însă, de ales și vor trebui să își plătească asigurarea. În caz contrar, riscă amenzi usturătoare.

Prețul polițelor RCA, triplu în 2022. Ce riscă șoferii care nu plătesc asigurarea

Piața polițelor de asigurare de răspundere civilă auto a fost zguduită în 2021 de falimentul City Insurance, apoi de retragerea Uniqa Asigurări, dar și de amenda record primită de noul lider al pieței, Euroins.

ADVERTISEMENT

Aceste evenimente au dus la o explozie a prețurilor pentru polițele RCA, care au ajuns să coste chiar și triplu.

Veștile nu sunt deloc îmbucurătoare pentru șoferii din România. Aceștia ar trebui să scoată din buzunare sume mult mai mari pentru aceste polițe și, din acest motiv, unii preferă să se deplaseze pe șosele fără să aibă asigurare.

ADVERTISEMENT

În prezent, în țara noastră, una din trei autoturisme circulă fără să aibă asigurare, potrivit Antena 3.

Ce riscă șoferii care circulă fără poliță RCA

Conducătorii auto care circulă fără poliță de asigurare RCA riscă să primească amenzi de zeci de mii de lei. În cazul în care aceștia sunt depistați de poliție, pot fi amendați cu sume cuprinse între o mie și două mii de lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceștia riscă să le fie retrase certificatul de înmatriculare, precum și plăcuțele de înmatriculare.

În plus, înmatricularea mașinii poate fi suspendată din oficiu în cazul în care polița RCA este expirată de mai mult de 90 de zile de la data constatării.

ADVERTISEMENT

Ce mai trebuie să știe șoferii este faptul că vehiculul va fi radiat din circulație dacă nu fac dovada plății RCA în 30 de zile de la data în care au fost prinși de oamenii legii.

Ce pot face cei care sunt păgubiți de un conducător auto fără poliță RCA

Numărul șoferilor care nu își plătesc asigurarea RCA a început să fie din ce în ce mai mare, în urma exploziei prețurilor la aceste polițe.

Prin urmare, probabilitatea ca o persoană să fie păgubită de un șofer care nu are poliță RCA este una destul de mare.

Conducătorii auto care trec printr-o asemenea situație au la dispoziție o altă variantă. Mai precis, în cazul în care un șofer este avariat de un alt participant la trafic, care nu are asigurare RCA, poate face cerere la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule Auto din România, în vederea despăgubirii.

ADVERTISEMENT