Prețurile din meniul de la restaurantul Palatului Parlamentului sunt asemănătoare unora de la o cantină a săracilor. Un file de șalău are un cost ireal, de doar 4,5 lei.
Meniul cu prețuri scandalos de mici cuprinde a fost aprobat începând cu data de 11 ianuarie. Costul unui mic dejul este de doar 7 lei, iar o ciorbă îi face pe parlamentari să scoată din buzunare sub 5 lei, scrie ziare.com.
De-a lungul timpului, sumele pe care politicienii le plătesc pentru a mânca la cantina de la Palatul Parlamentului au fost subiect de discuții. Meniul de anul acesta nu face excepție. Îl puteți vedea integral aici.
Cu siguranță, prețurile afișate de meniul restaurantului de la Palatul Parlamentului sunt mai mici decât cele de la cantinele studențești. O ceafă de porc la grătar este vândută la mai puțin 6 lei, iar o porție de antricot cu sos de vin costă aproape 10 lei.
Restaurantul unde aleșii poporului mănâncă are prețuri care sunt celebre de multă vreme și imune la inflație și prețurile de pe piață. Un meniu complet de mic dejun care cuprinde ouă ochiuri, brânză și cartofi prăjiți costă 7,13 lei.
Nici ciorbele nu fac excepție și nu ajung la 6 lei. O porție de ciorbă de văcuță a la grec se poate cumpăra cu doar 5,36 de lei, iar un borș țărănesc cu doar 2,75 lei.
Felurile principale au și ele prețuri mai mult decât avantajoase. Un piept de pui la grătar costă 4,5 lei, fileul de șalău are un preț de 5,5 lei, iar un preparat care poate fi considerat scump în comparație cu restul este păstrăvul la grătar, cu un cost de 16,01 lei.
Potrivit sursei citate mai sus, un parlamentar primește o indemnizație lunară brută de 18,720 de lei. În plus, dacă respectivul nu este din Capitală, primește suplimentar suma de 4.600 de le pentru cazare.
Salariile deputaților pot oscila, în funcție de poziția deținută, de la 19,136 lei, sumă câștigată de secretarii comisiilor permanente ale Cameiei Deputaților, și 23.920 de lei brut – salariul președintelui Camerei Deputaților. Parlamentarii mai primesc și o sumă forfetară pentru cabinelele și activitatea parlamentară din circumscripțiile electorale de 25.000 de lei. Jumătate din această sumă este decontabilă, iar cealaltă poate fi luată pe propria răspundere.