News

Fă-ți plinul din oraș, dacă vrei să mergi la mare cu mașina! Carburanții de pe Autostrada Soarelui sunt mai scumpi

15.07.2019 | 10:52
Fati plinul din oras daca vrei sa mergi la mare cu masina Carburantii de pe Autostrada Soarelui sunt mai scumpi

O analiză publicată de Agerpres cu ajutorul Monitorului Prețului pentru Carburanți arată că șoferii care pleacă din București spre stațiunile de pe litoral vor găsi la benzinăriile de pe Autostrada Soarelui prețuri mai mari la carburanți decât la cele din orașe. Aplicația a fost lansată în urmă cu două săptămâni de către Consiliul Concurenței și arată că cei care își încarcă rezervorul la stațiile de carburanți de pe A2 pierd până la 10 lei pe rezervor.

Carburanții sunt mai scumpi pe Autostrada Soarelui decât în orașe

Studiul arată că în weekend-ul care tocmai a trecut, la staţiile Petrom de pe A2, benzina standard costă 5,81 lei pe litru, iar motorina standard, 5,78 lei pe litru. În benzinăriile OMV, carburanţii sunt şi mai scumpi: 5,86 lei la benzină şi 5,85 lei la motorină. În schimb, într-o benzinăria Petrom din Capitală, benzina standard are un preţ de 5,66 lei pe litru, iar motorina costă 5,71 lei. Mai mult, în benzinăria Petrom din Eforie Nord, un litru de benzină costă 5,58 lei, iar unul de motorină, 5,55 lei.

Situaţia este similară şi la Rompetrol, a doua reţea de benzinării din România ca mărime. La staţiile de la Feteşti, de pe A2, benzina costă 5,86 lei pe litru, iar motorina 5,85 lei. În schimb, la stația Rompetron din zona Mihai Bravu din Capitală litrul de benzină costă 5.70 lei, în timp ce cel diesel ajunge la 5.75 lei. De asemenea, în stația din Constanța benzina este mai scumpă (5,79 lei litrul) iar motorina este mai ieftină (5.66 lei/litru).

Care sunt prețurile carburanților pe Autostrada Soarelui
Care sunt prețurile carburanților pe Autostrada Soarelui *foto: hepta.ro

Cu cât costă mai mult un plin de benzină făcut pe Autostrada Soarelui

Astfel, la un rezervor mediu de 50 de litre, șoferii vor putea să economisească peste 10 lei dacă alimentează mașina în altă parte decât la benzinăriile de pe A2. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este unul destul de simplu. Odată cu terminarea sezonului estival, fluxul de clienţi scade considerabil. Chiar şi vara, turiştii folosesc benzinăriile de pe autostradă mai mult ca punct de oprire şi de odihnă.

Consiliul Concurenţei a lansat, pe 1 iulie, platforma online “Monitorul preţurilor carburanţilor”, care permite consumatorilor să afle preţurile practicate de către marile reţele de distribuţie a carburanţilor auto. Principalul scop al aplicaţiei este creşterea concurenţei pe piaţa carburanţilor şi ieftinirea produselor. Aplicația este valabilă atât sub formă de aplicaţie web, cât şi ca aplicaţie mobilă (IOS şi Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar şi Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.