Pentru mulți bucureșteni a devenit o tradiție servirea brunchului la marile hoteluri din Capitală. De Crăciun sau de Revelion, un răsfăț culinar în aceste locații de lux nu este deloc unul ieftin.
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că din ce în ce mai multe persoane aleg să nu mai gătească de Crăciun. Există atâtea variante ”salvatoare”, încât deliciile de pe masa de Crăciun sau de Revelion nu mai sunt o bătaie de cap.
De exemplu, mulți bucureșteni s-au organizat din timp și au ales să servească brunch-ul în hotelurile de lux. Multe locații au fost deschise în prima zi de Crăciun, iar meniul pus la dispoziție a fost unul de sărbătoare.
În prima zi de Crăciun, unele dintre cele mai cunoscute hoteluri din București nu au dus deloc lipsă de oaspeți. Cu toții au optat pentru brunch-ul de sărbătoare pentru care au scos bani ”frumoși” din buzunar.
La un hotel din inima Capitalei, peste 150 de persoane au ales să se răsfețe cu preparate alese, servite în spirit de sărbătoare. Pentru experiența culinară au plătit 600 de lei, iar în preț au fost incluse muzica live și decorul de poveste.
Nu doar bucureștenii au ales această variantă. Potrivit managerilor hotelului, mai mult de jumătate dintre oaspeți au fost străini veniți din toate colțurile lumii pentru a se bucura de Crăciun în Capitală.
Meniul servit oaspeților în ziua de Crăciun a fost unul alcătuit cu atenție. Bucureștenii, dar și turiștii s-au putut delecta cu sarmale, cozonac, fructe de mare și somon. Preparatele au fost alese astfel încât să se potrivească atât gusturilor co-naționalilor, cât și celor veniți de peste hotare.
Pentru ca totul să arate perfecte în ziua de Crăciun, meniurile au fost alcătuite cu câteva săptămâni înainte. Chefii s-au asigurat că de pe masă nu lipsesc rulada de curcan, pulpa de porc și nici preparatele asiatice.
Unii bucureșteni sunt clienți fideli ai hotelurilor de lux și consideră că brunch-ul servit în astfel de locații este cea mai bună variantă. Pe lângă faptul că preparatele sunt delicioase, nu mai au niciun stres cu organizarea mesei festive acasă.
Hotelurile din Capitală s-au pregătit temeinic și pentru trecerea dintre ani. Bucureștenii, dar și turiștii care vor să se bucure de o masă ca la carte deja și-au făcut rezervare.
Pentru petrecerea de Revelion și pentru masa festivă de Anul Nou, hotelurile percep prețuri destul de piperate. Cine vrea să aibă parte de o experiență într-o astfel de locație de lux, trebuie să scoată din buzunar minim 1.700 de lei.