News

Incredibil: Cât plătesc românii pentru o bere la draft și un șezlong la Mamaia pe plajă

10.07.2020 | 09:57
Incredibil Cat platesc romanii pentru o bere la draft si un sezlong la Mamaia pe plaja
ADVERTISEMENT

Litoralul românesc a fost invadat de români, după ce s-au ridicat restricțiile și au putut profita de liberul dat de autorități pentru vacanțe. Deși ar trebui să fim mai prudenți, oamenii se înghesuiesc la mare, unde dau bani grei pentru cazare, mâncare, alcool sau un loc pe plajă.

Cum era de așteptat, prețurile au explodat pe litoralul românesc, iar în lipsă de altceva, oamenii plătesc atât cât li se cere.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, hotelierii și patronii teraselor de pe litoral vor să-și scoată banii investiți pentru lunile de vară în care nu a fost picior de om pe litoral din cauza stării de urgență impusă.

Prețuri litoral, pentru berea la draft, cazare și un șezlong în Mamaia

Țineți-vă bine! Sau mai bine zis să vă țineți buzunarele, căci dacă mergeți pe litoral trebuie să le aveți pline cu bani, altfel riscați să rămâneți nebăuți și nemâncați.

ADVERTISEMENT

O bere la draft pe plajă, în Mamaia, costă 10 lei. Fix cât costă o bere la sticlă de 0.500 ml la o terasă normală din Centrul Vechi sau din orice altă locație din România.

Deși mai sunt terase pe litoral unde prețurile sunt mai accesibile, cum ar fi Eforie Nord sau Eforie Sud, unde prețul unei beri la draft este de 5-7 lei, în Mamaia prețurile au explodat.

ADVERTISEMENT

Și în celelalte stațiuni, dacă stăm bine să analizăm situația, a crescut prețul al berea la draft, căci în urmă cu doar un an, o bere la pahar de plastic costa între 3 și 5 lei.

Cazarea nu este nici ea de neglijat, căci în Mamaia sub 200 de lei nu găsiți unde să stați. Iar prețul ăsta îl găsiți doar în regim de pensiune, fără mic dejun inclus. Hotelurile de 4-5 stele au prețuri peste 500 de lei pe noapte.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un șezlong în Mamaia poate ajunge chiar și la 100 de lei, depinde de zona în care dorești să te prindă soarele, iar aici ne referim dacă în partea de mare unde sunt așezate toate cluburile și terasele de fițe, ori în înspre Năvodari sau alte stațiuni.

În timpul săptămânii, prețul unui șezlong mai scade cu 20-30 de lei, dar doar în anumite locații de la mare.

Număr mare de infectați cu noul coronavirus la Mamaia

Deși autoritățile transmit ca românii ar trebui să fie mai prudenți, cluburile, terasele și plajele de pe litoral au fost luate cu asalt, iar România a ajuns la un număr foarte mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Mamaia este la un pas să fie considerată zonă roșie coronavirus, căci din cauza numărului mare de turiști poate deveni focar de infecție.

Pe 9 iulie, la nivel național, Grupul de Comunicare Strategică a raportat alte 614 cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, un bilanț peste toate cele înregistrate în perioada stării de urgență.

 

ADVERTISEMENT