News

Prețurile din stațiunile de la Marea Neagră vor exploda după 1 iulie. Cât va ajunge să coste un șezlong

30.06.2020 | 13:49
Preturile din statiunile de la Marea Neagra vor exploda dupa 1 iulie Cat va ajunge sa coste un sezlong
Prețurile din stațiunile de la Marea Neagră vor exploda după 1 iulie. Cât va ajunge să coste un șezlong
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dat peste cap industria turismului, însă după ce au intrat în vigoare măsurile de relaxare, oamenii au fost nerăbdători să ajungă la plajă și la munte. 

Odată cu 1 iulie intrăm în plin sezon estival, iar prețurile din stațiunile de la Marea Neagră vor urca simțitor. Dacă cineva se gândea că pandemia va mai pondera prețurile în acest an, s-a înșelat pentru că proprietarii afacerilor încearcă în această perioadă să mai și recupereze ce au pierdut.

ADVERTISEMENT

Astfel, din cauza măsurilor de distanțare fizică, vor fi mai puține șezlonguri pe plajă. Iar fiind mai puține șezlonguri, ele vor fi mai scumpe. Astfel, dacă în iunie un șezlong în Mamaia costă 40 de lei, de la 1 iulie prețul va sări la 60 de lei / zi. Bineînțeles, cei cazați în hotelurile care au acces la plajă, cel mai probabil vor avea șezlong inclus.

Prețurile din stațiunile de la Marea Neagră vor exploda după 1 iulie. Cât costă cazarea

Cazările vor costa și ele mai mult. Mamaia este cea mai scumpă stațiune, iar hotelurile și pensiunile din zonă respectă acest renume. Astfel, prețurile pentru două nopți în primul weekend din iulie pornesc de la 500 de lei pe cameră și ajung până la 4000 de lei în cele mai exclusiviste hoteluri din Mamaia.

ADVERTISEMENT

Prețurile cazărilor vor crește cu aproximativ 20-30% în luna iulie față de cea precedentă așa că, cei care plănuiesc să meargă la mare în weekend trebuie să fie pregătiți și din punct de vedere financiar.

Cluburile și restaurantele nu se redeshid de la 1 iulie

Rămân închise restaurantele și cluburile care își desfășoară activitatea în spații închise, dar turiștii vor putea să mănânce și să se relaxeze la terase, care sunt deschise, însă care au mai puține mese din cauza măsurilor de distanțare fizică.

ADVERTISEMENT

Toate hotelurile au și terasă și restaurant propriu, astfel că turiștii vor putea servi masa și la hotelurile la care sunt cazați. Însă, și la capitolul mâncare și băutură prețurile vor crește în această perioadă pe litoral.

După 1 iulie vor fi din ce în ce mai puține unități de cazare cu un preț de sub 300 de lei pe noapte pentru o cameră la Mamaia și aici vorbim despre cele mai ieftine. Cei care caută o cazare cu piscină proprie, trebuie să fie pregătiți să scoată mai mulți bani din buzunare.

ADVERTISEMENT

Cazările de patru și cinci stele ajung în această perioadă să coste aproximativ 1500 de lei pe noapte pentru o cameră de două persoane, de multe ori fiind inclus și micul dejun în acest preț. Apartamentele de lux din zona Mamaia ajung la același preț, cu mențiunea că aici “încap” patru-șase persoane.

 

ADVERTISEMENT